Adomnicăi susține că mai e nevoie de o formalitate pentru ca lucrările la centura municipiului Rădăuți să înceapă: alocarea a 20 de milioane de lei


Intră acum și în grupul de

Prefectul de Suceava, Mirela Adomnicăi, s-a arătat, joi, încrezătoare că în acest an vor fi începute lucrările de execuție a șoselei de centură a municipiului Rădăuți și că ar urma să se aloce suma de 20 de milioane de lei.

„Din informațiile pe care le aveam, practic, 2018 trebuia să însemne pentru centura ocolitoare a Rădăuților derularea procedurilor de expropiere și relocarea rețelei electrice, care presupunea ca și sumă necesară 395.000 de lei”, a spus Adomnicăi într-o conferință de presă.

Ea a arătat că discuțiile purtate cu cei de la CNAIR zilele trecute sunt „îmbucurătoare” în ceea ce  privește acest obiectiv de investiții.

„Au fost identificate o serie de economii pe acest capitol bugetar care se referă și la centura municipiului Rădăuți astfel încât anul acesta vor fi alocate 20 de milioane de lei pentru centura ocolitoare a Rădăuților”, a spus prefectul.

Ea a adăugat că CNAIR a făcut un demers către Ministerul Transporturilor și Ministerul Finanțelor pentru alocarea banilor.

„Este un demers care presupune îndeplinirea unor formalități de aprobare pentru o sumă care este deja existentă și alocată centurii Rădăuți”, a spus Adomnicăi.

Ea a arătat că această sumă ar acoperi lucrările de poduri și pasaje peste calea ferată lucrări pe care deja le are în vedere antreprenorul desemnat pentru această investiție.

„Încep lucrări de execuție la centura municipiului Rădăuți. Aici suntem în situația în care procedurile de achiziție sunt finalizate, contractele de execuție sunt încheiate, astfel încât în momentul în care permite vremea trebuie emis ordinul de începere a lucrărilor”, a spus prefectul.(T.B.)


Intră acum și în grupul de