Bursele studentilor se majoreaza de la 1 ianuarie 2009


Intră acum și în grupul de

Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului (MECT), Alianta Nationala a Organizatiilor Studentesti din România (ANOSR) si Uniunea Nationala a Studentilor din România (UNSR)  au convenit joi, 2 octombrie, majorarea burselor studentilor, începând cu 1 ianuarie 2009. În urma discutiilor purtate la sediul MECT, ministrul Educatiei Cristian Adomnitei, presedintele ANOSR Hâj Mihai Cezar si presedintele UNSR Gabriel Petrea au stabilit ca bursele studentesti sa fie majorate cu 15% de la 1 ianuarie si alte 15% de la 1 octombrie.

Ministrul Cristian Adomnitei a agreat si propunerea celor doi lideri de federatii de a elimina criteriile sociale pentru acordarea subventiei individuale de sprijin pentru studentii care locuiesc în alte spatii decât caminele institutiilor de învatamânt superior. De asemenea, ministerul va analiza posibilitatea majorarii subventiilor pentru camine.  Adomnitei le-a prezentat liderilor de federatii atât situatia alocarilor facute de MECT în reabilitarea/ constructia de camine studentesti, cât si viziunea pe termen mediu si lung a institutie în ceea ce priveste solutionarea crizei locurilor de cazare.

Pe termen scurt, MECT s-a angajat ca va continua programul de reabilitare si construire de noi camine. Pe termen mediu si lung, proiectul MECT „Universitatea Viitorului” reprezinta strategia de creare a campusurilor universitare menite sa deserveasca, în totalitate, cazarea studentilor.


Intră acum și în grupul de