Fotbal, Cupa UEFA : DEZASTRU! : Nicio echipa romaneasca in grupe!


Intră acum și în grupul de

Rapid –  VfL Wolfsburg    1 – 1

S-a terminat! Învinsi de mai toata lumea în Liga I, rapidistii si mai ales Jose Peseiro si-au jucat ultima carte joi seara, în returul cu Wolbsburg. Din pacate atât pentru suflarea giulesteana cât si pentru întreg fotbalul românesc, alb-visinii si-au continuat seria de evolutii neconvingatoare, remizând, 1-1, si ratând astfel calificarea în grupele Cupei UEFA.
Misiunea giulestenilor era si asa una foarte grea. Dupa 1-0 în mansa tur, din Germania, baietii lui Peseiro erau nevoiti nu numai sa marcheze de doua ori, dar sa fie în primul rând atenti în aparare. Orice gol le-ar fi fost fatal. Si avea sa le fie…

Nemtii au fost nemti pâna la capat si au profitat în stil de mare echipa de apatia din defensiva rapidista, atât Marius Constantin cât si Joao Paolo Andrade si Ricardo Fernandes evoluând mult, dar foarte mult, sub asteptari.
Partida a început în forta, nemtii avertizându-i pe giulesteni pentru prima data în chiar minutul 6. Marius Constantin ezita la un balon, Grafite reia cu capul, de la 8 metri, peste Andrade, iesit în întâmpinare, dar si pe lânga poarta.

Rapidul da semne de revenire patru minute mai târziu, când Mejolaro semneaza prima ocazie a baietilor lui Peseiro. Pitbull ia o actiune pe cont propriu si încearca o finalizare din afara careului, suteaza frumos, dar Benaglio se întinde si respinge.
Exact în momentul în care rapidistii dau semne ca se poate, vine golul nemtilor. În minutul 16, mai precis, când Marius Constantin greseste din nou, permitându-i aceluiasi Grafite sa patrunda în careu. Brazilianul finalizeaza cu un sut sec, tipic nemtesc, si deschide scorul, aruncând Giulestiul în depresie.

Din pacate, golul lui Wolfsburg avea sa toarne ciment în ghetele giulestenilor. Desi ar fi avut nevoie de nu mai putin de trei goluri pentru a întoarce soarta calificarii, gazdele nici macar nu au fortat, ca si cum ei ar fi fost la conducerea partidei. Cum nici nemtii nu au mai fortat, la pauza, cele doua echipe au intrat cu scorul stabilit dupa primul sfert de ora de joc, 0-1.
Nimic nou sub soarele giulestean nici dupa iesirea de la cabine. În timp ce Rapidul a evoluat la fel, timid si indolent, nemtii si-au mai trecut în cont doua ocazii, în startul mitanului. Prima a venit în minutul 51 când, singur cu Andrade, Dzeko l-a luat la tinta pe goalkeeperul lusitan.
În minutul 60, Josue ar fi putut face si el 0-2, însa nici spaniolul nu a avut mai mult noroc, Andrade scotând senzationalul sau sut trimis din zece metri.

Giulestiul a început din nou sa creada în minuni în minutul 70, când Rapidul a egalat la unu. Totul a plecat de la o lovitura libera de la 30 de metri executata de Pitbull. Benaglio scoate mingea din vinclu, dar doar pâna în gheata lui Vasile Maftei, care reia spectaculos în ate.
Era 1-1, dar giulestenii erau nevoiti sa forteze miracolul fara marcatorul golului, capitanul Maftei accidentându-se la faza reusitei. Si ar fi putut fi 2-1 în minutul 78, când Ricardo Fernandes rateaza o ocazie rarisima, trimitând cu capul, pe lânga, din pozitie ideala.

Pâna la final, rapidistii s-au zbatut ca pestele pe uscat, atacând, dar nu însa si cu inima. Astfel de miracole, nu mai departe de în urma cu doi-trei ani, s-ar fi putut. Joi însa, pâna si o minune ar fi fost nemeritata. Scor final 1-1 si Rapidul este eliminat din Europa, la fel ca si anul trecut, în fata unei echipe nemtesti pe care cei de sus, din tribuna, au crezut ca au eliminat-o înca de la tragerea la sorti. Fotbalul nu se rezuma însa doar la parerile unor oameni cu bani…

Rapid: Andrade – Maftei (J. Cesar, 73), M. Constantin (N. Grigore, 46), Fernandes, Bozovic – J. Andrade, Paulista – Cl. Mejolaro, C. Lazar, Spadacio (J. Pinto, 62) – Boya. Antrenor: Jose Peseiro.
Wolfsburg: Benaglio – Riether, R. Costa, Barzagli, Scafer – Josue – Hasebe (Zaccardo, 90), Misimovic (Madlung, 87), Gentner (Dejagah, 64) – Dzeko, Grafite. Antrenor: Felix Magath.


Intră acum și în grupul de