Unirea Urziceni – Hamburg SV 0 – 2


Intră acum și în grupul de

Unirea Urziceni – Hamburg SV    0 – 2

Dupa Rapid, a venit si rândul Unirii sa rateze grupele Cupei Uefa. Desi au fost egalii Hamburgului în prima mansa, ialomitenii au trebuit sa se recunoasca învinsi pe propriul teren si sa cedeze locul european fotbalistilor germani.

Fara sa fie presarat de faze de poarta, începutul partidei de la Urziceni a fost unul în care s-a simtit miza mare a jocului. Cu o usoara dominare a oaspetilor, care au excelat la capitolul posesie în primul sfert de ora, partida parea a fi una între doua echipe care nu vor sa riste nimic din startul partidei. Linistea se asterne peste Stadionul “Tineretului” în minutul 27, atunci când Petric aduce Hamburgul în avantaj si departeaza grupele Uefa de România.

Elevii lui Dan Petrescu nu cedeaza, iar lovitura încasata îi face sa fie mai prezenti în atac. Meciul se încinge. Onofras putea aduce egalarea (39), dar trimite, din cinci metri, direct în bratele portarului Rost. Ce ocazie. Mara încearca si el poarta nemtilor, dar pauza îi prinde pe liderii din Bundesliga în avantaj.
Sperantele pe care si le facusera jucatorii Unirii dupa discutia, de la pauza, cu Petrescu au fost spulberate. Minutul 51 vine cu golul de 2-0 al germanilor. Acelasi Petric profita de bulevardul inexplicabil din defensiva ialomiteana si îndeparteaza definitiv Cupa Uefa de Urziceni. Nervosi si lipsiti de orice idee în ofensiva, fotbalistii români au intrat în jocul adversarilor, cele mai notabile momente fiind clinciurile dintre jucatori decât fazele create de acestia. Doar bara din minutul 88 a lui Bilasco a mai punctat la capitolul fotbal, într-o parte a doua lipsita de ocazii, cu o echipa a Hamburgului multumita de rezultat si cu un Urziceni fara orizont. Asadar, visul frumos s-a spulberat pentru debutanta în Europa, Unirea Urziceni. Cupele Grupei Uefa dovedindu-se a fi un tel mult prea înalt pentru micuta echipa ialomiteana.

Unirea: Arlauskis – E.Nicu, Galamaz, Mehmedovici, V.Bordeanu – Mara, T.Balan, Burns(Apostol, 59), Brandan (Frunza, 69) – Onofras(Danalache, 69), Bilasco. Antrenor: Dan Petrescu
Hamburg: Rost – Demel, Reinhardt, Mathijsen, Atouba – Jarolím, Guerrero (Olic, 80), Nigel de Jong, Trochowski (Torun, 91) – Jansen, Petric. Antrenor: Martin Jol


Intră acum și în grupul de