Dinamo – NEC Nijmegen 0 – 0


Intră acum și în grupul de

Dinamo – NEC Nijmegen    0 – 0

Credeati ca nu se poate?! Credeati ca înfrângerea din Olanda a fost întâmplatoare?! Ei bine, v-ati înselat. De fapt si de drept, cu totii ne-am înselat. „Câinii” au jucat apatic, fara suflu, atacând steril si pierzând o calificare care ar fi trebuit sa fie a lor dupa numele adversarului.

Ambitiosi, „câinii” încep în forta partida si, în minutul sase, Gabi Tamas semneaza prima ocazie a partidei. Celalalt Gabriel, Bostina, executa bine o lovitura de colt, fostul jucator al lui Auxerre se înalta si trimite periculos, dar mingea ocoleste spatiul portii. Dupa alte sase minute, NEC îsi arata si ea coltii, dar Tchimbamba suteaza slab din pozitie centrala si Lobont retine fara emotii. Total inexplicabil, baietii lui Rednic scad ritmul si oaspetii sunt din nou aproape de a marca, însa, din fericire, nu o fac. „Câinii” îsi revin în ultimul sfert de ora al reprizei si Danciulescu are golul în bocanc în minutul 30, dar, din pozitie ideala, trimite doar în transversala portii lui Babos, spectator la aceasta faza.
La cealalta poarta, batavii lovesc si ei bara în minutul 33. Van Beukering trimite o torpila de la 20 de metri, Lobont nu ajunge, dar mingea iese afara, nu înainte de a sterge stâlpul portii dinamoviste.
Repriza se încheie cu o lovitura de la unsprezece metri ceruta de Florin Bratu si neacordata de centralul suedez si cu o lovitura libera de la 18 metri executata, periculos de Adrian Cristea. Ex-ieseanul trimite însa peste poarta si tabela ramâne neschimbata.

Fortati de rezultat, alb-rosii încep si a doua repriza în ofensiva. La doua minute de la reluare, Julio Cesar poate marca din cornerul executat de Gabi Bostina, însa nu poate trimite spre poarta. În minutul 50, dinamovistii îsi trec în cont o noua ocazie imensa de a deschide scorul. Patruns în careu, Andrei Cristea reia periculos, la coltul lung, dintre doi adversari, dar mingea ocoleste spatiul portii.
Dupa alte zece minute, Danciulescu rateaza ocazia meciului. Din pozitie clara de a marca, golgheterul dinamovist nu trimite în ate, reluând pe lânga poarta lui Babos.

La poarta cealalta, oaspetii pot da lovitura de gratie, însa Van Beukering trage în bratele lui Lobont, dupa un contraatac-scoala. Inexplicabil, „câinii” obosesc si cedeaza prea usor initiativa. Profita batavii, care sunt aproape din nou a de marca în minutul 71, când Ntibazonkiza patrunde în careu si suteaza, dar mingea este deviata în corner. Pe fondul unei apatii dinomoviste de nedescris, baietii lui Mario Been au din nou sansa victoriei, însa nici de aceasta data nu marcheaza, Schone trimitând în transversala din pozitie buna.
În zadar au încercat elevii lui Rednic pe final sa duca meciul în prelungiri. Lucian Goian a ratat cea mai mare ocazie în minutele de prelungire, când a trimis peste poarta, din doar sase metri, singur-singurel.
S-ar fi putut juca si 500 de minute si acelasi ar fi fost scorul. 0-0 si NEC merge mai departe. „Câinii” ramân sa latre doar în campionat.

Dinamo: Lobont – Blay (Torje, 78), Tamas (L. Goian, 68), J, Cesar, Pulhac – Ropotan – Ad. Cristea, Danciulescu, Bostina – A. Cristea (Mitea, 55), Bratu. Antrenor: Mircea Rednic.
NEC Nijmegen: Babos – Fernandez, Wisgerhof (Pothuizen, 66), Zomer, El Akhaoui – Sibum, Radomski , Davids – Ntibazonkiza, Van Beukering (Kivuvu, 70), Tshibamba (Schone, 63). Antrenor: Mario Been.


Intră acum și în grupul de