FC Vaslui – Slavia Praga 1 – 1


Intră acum și în grupul de

FC Vaslui – Slavia Praga    1 – 1

Seara neagra a echipelor românesti s-a încheiat asa cum a început, cu un 1-1. Ultima reprezentanta a Ligii I eliminata din turul I al Cupei UEFA a fost FC Vaslui. Cu toate acestea, moldovenii au fost foarte aproape de o calificare istorica.
Întorsi neînvinsi de la Praga, vasluienii au pornit în forta partida de pe teren propriu. Aliuta rateaza de putin tinta în minutul sapte, pentru ca si Temwajera sa treaca pe lânga deschiderea scorului cinci minute mai târziu. Slavia îsi revine din somnolenta si oaspetii îl încearca în doua rânduri pe Kuciak, dar eroul din tur prinde o zi mare.

Elevii „Dulaului” Hizo reusesc sa deschida scorul în minutul 21. Aliuta executa perfect o lovitura de la coltul terenului, iar Burdujan, venit lansat din spate, trimite cu capul, fara sperante pentru portarul cehilor. 1-0 si Vasluiul era singura echipa, în acel moment, calificata în grupele Cupei Uefa. Repriza se termina cu presiunea Slaviei, dar defensiva moldoveana rezista. Partea a doua începe cum nu se poate mai prost pentru echipa gazda Minutul 49 aduce linistea în Vaslui. Din pacate, o liniste dureroasa. Lovitura libera de la 25 de metri, lateral stânga, iar Temwanjera, presat de capitanul oaspetilor Brabec, îsi trimite balonul în propria poarta. 1-1 si stiuatia se întoarce cu 180 de grade pentru Aliuta si coechipierii sai.

Hizo forteaza si scoate din teren un fundas, introducând un al treilea vârf. O jumatate de ora de speranta pentru vasluieni, dar minutele se scurg fara nicio ocazie de gol pentru formatia noastra. Si-au fost atâtea în prima repriza. Ambele echipe au terminat benzina, dar pentru cehi nu conteaza, ei nu mai forteaza în atac si se apara pe doua linii în fata propriului careu. Intra si Buhaescu pentru ultimele cinci minute de speranta în acest final de foc. Burdujan cerseste un penalti, dar ar trebui sa fie multumit ca n-a fost avertizat pentru simulare.

Grupele Cupei Uefa sunt din ce în ce mai departe. Slavia este la un pas sa arunce prosopul în minutul 88, dar fantasticul portar Kuciak pastreaza vii sperantele galben-verzilor. Patru minute de prelungire pentru golul victoriei. Vasluiul arunca mingile în careu, dar cehii rezista. Incredibila ratare a lui Genchev! Sutul acestuia din lovitura libera a fost respins extraordinar de portarul Slaviei. Cu siguranta a fost meciul goalkeeperilor. Arbitrul câstiga toate privirile spectatorilor si iata ca vine si momentul lui.

Fluier final. Vaslui-Slavia 1-1 si România nu va avea nicio reprezentanta în grupele Cupei Uefa, toate cele cinci formatii fiind eliminate.
FC Vaslui: Kuciak – P.Jovanovic (N.Jovanovic, 65), Buhus, Panait, Hugo Luz (Balace, 84) – Ljubinkovic, NDoye, Genchev, Aliuta (Buhaescu, 84) – Burdujan, Temwanjera. Antrenor: Viorel Hizo.
Slavia: Vaniak – Krajcik, Suchý, Brabec, Hubácek – Volesak (Latka, 83), Tavares, Belaid, J. Cerný (Janda, 72) – Necid, Litteri (Ivana, 11). Antrenor: Karel Jarolim.


Intră acum și în grupul de