Se intampla ceva la Universitatea? : Universitatea Suceava – CS H&V Pitesti 29 – 29


Intră acum și în grupul de

Ghervan > Dupa un joc dezlânat, fara motivatie si plin de ratari, handbalistii suceveni, care în curând vor juca în Challange Cup, abia au reusit sâmbata sa termine la egalitate cu ultima clasata din Liga Nationala > Dupa meci, Leonard Bibirig a anuntat ca pleaca de la Suceava > Petru Ghervan a declarat însa ieri: „Bibirig nu pleaca nicaieri, pentru ca avem de continuat împreuna ce am început anul trecut. Un handbalist de talia lui nu abandoneaza si pleaca dupa esec”

 

 

Am avut noroc”, a declarat la conferinta de presa de dupa meci Titel Raduta, antrenorul pitestenilor, care nu spera ca echipa lui, ultima în clasament, sa plece de la Suceava cu un punct. A avut într-adevar un noroc chior, am spune noi, cât timp CS H&V Pitesti a întâlnit sâmbata, în sala LPS, doar ”umbra” formatiei Universitatii Suceava. Elevii profesorului Petru Ghervan au facut în ultima etapa a Ligii Nationale cel mai urât meci de când evolueaza în primul esalon al handbalului românesc. A fost o partida jenanta, în care au jucat fara pic de concentrare, dezlânat, nereusind sa construiasca nimic în atac sau sa lege ceva de soi pe semicerc pentru a bloca drumul mingilor aruncate de pitesteni spre poarta. Handbalistii suceveni au luat fazele fiecare pe cont propriu, echipa, cu tot ce se întelege prin aceasta, fiind practic inexistenta.

Oaspetii au condus chiar din primele minute de joc, gazdele abordând partida mai destinse ca la un amical cu o echipa de juniori. A doua etapa în care nu i-au avut alaturi pe Razvan Gavriloaia si Adrian Chirut, accidentati, sucevenii au deschis partida fara vlaga, într-un „non?combat” general. Astfel, în min. 10 erau condusi cu 3 – 5, pitestenii începând deja sa le „miroase” ca e rost de puncte. Un puseu ofensiv de doua atacuri consecutive, în care motorul a fost Leonard Bibirig restabileste egalitatea la 5 pe tabela, dupa care echipa gazda se relaxeaza si este din nou condusa. Florin Dospinescu pare singurul sucevean cu ceva mai mult curaj de a înscrie si puncteaza alaturi de Bradatan, ca, abia în min. 22, dupa reusita unei lovituri de la 7 m executata de Bursuc, sucevenii sa conduca pentru prima data cu 9 – 8.

În fata unor tribune pe jumatate goale (meciul fiind disputat cu o ora mai devreme decât cea obisnuita), handbalistii lui Petru Ghervan se dezmortesc în ultimele 10 minute din prima repriza pe care o încheie în avantaj 13 – 12 dupa o serie de trei goluri consecutive.

Relaxarea sucevenilor a fost evidenta si dupa pauza, la câteva minute dupa reluarea meciului handbalistii lui Raduta egalând la 14 în timp ce sucevenii nu reusesc sa marcheze nici când oaspetii, dupa doua eliminari, au ramas în 4. Atacurile, unul dupa altul, luate de suceveni pe cont propriu, sunt sortite esecului. În poarta universitarilor, Iulian Andrei pare molipsit de lipsa de motivatie a colegilor sai din teren si nu face fata lui Cârstoaia, extrema dreapta a pitestenilor, care a marcat gol dupa gol.

În minutul 55, la scor egal 26 – 26, publicului nu-i venea sa creada ce vedea. La cum arata situatia, Universitatea Suceava, echipa ce va juca curând în Challenge Cup, putea pierde în fata sportivilor argeseni, care în 5 etape nu reusisera sa ia decât un singur punct, dintr-un egal cu clujenii. Ultimile 5 minute ale partidei s-au desfasurat parca mai penibil ca tot ce jucasera sucevenii pâna atunci. De la 26 – 26, sucevenii îsi aduna orgoliul facut franjuri si marcheaza de doua ori, dar nu apuca sa rasufle, ca acelasi Cârstoaia face 27 pentru ai lui.

Scorul devine apoi 28-28, sucevenii mai marcheaza o data, dar Bursuc rateaza inexplicabil o lovitura de la 7 m, ce ar fi asigurat victoria, trimitând mingea exact în picioarele portarului de la CS H&V Pitesti. Cu bucuria punctului ce se arata deja, pitestenii dau exemplu de vointa si egaleaza la 29, cu 4 secunde înainte de final. Dupa 4 secunde, în sala de la LPS se auzeau doar pupaturile oaspetilor care venisera la Suceava împacati sufleteste ca o vor „încasa”. Noroc chior pentru ei, într-adevar…

 

„Am jucat cât se poate de prost”

 

cadeee..Egalul sucevenilor de acasa cu CS H&V Pitesti vine dupa cel din deplasare (24 – 24), cu Pandurii Târgul Jiu. Ambele au fost remize obtinute parca „martirizând” în teren, pâna în ultimele secunde de joc.

Antrenorul Petru Ghervan a negat dupa meciul de sâmbata ca s-ar întâmpla ceva grav si inexplicabil la Universitatea, o echipa în care jucatorii sunt rasplatiti financiar mult sub cei de la alte echipe din Liga. În opinia sa, mintea elevilor sai a fost cea care nu a adus victoria cu pitestenii si faptul ca în teren nu a existat echipa, ci doar jucatori individuali. „Am mai spus-o si o spun din nou, stiind de ce o spun: noi putem bate orice echipa din Liga Nationala, dar numai când jucam ca o echipa, cu motivatie si daruire. Astazi nu s-a întâmplat asa ceva. Am jucat, cu exceptia a câtorva minute, cât se poate de prost. Asa se întâmpla când în mintea jucatorilor se induce încrederea exagerata. Putem acuza si lipsa lui Chirut si a lui Gavriloaia, dar nu atât de mult încât sa ne absolvim de vina egalului. Am fi putut bate Pitestiul si fara ei”, a declarat antrenorul principal al sucevenilor.


Intră acum și în grupul de