Fotbal, Liga a II-a : Mai mult nervi decat fotbal


Intră acum și în grupul de

Cetatea Suceava – CSM Ploiesti    2 – 2 (1 – 0)

Eliminata din Cupa României la Comisia de Disciplina, Cetatii Suceava i-a mai ramas sa lupte doar în campionat. Înainte de a înfrunta liderul clasamentului, CSM Ploiesti, “galben-albastrii” se puteau mândri cu victorii pe linie în meciurile de pe teren propriu, dar erau si ultima echipa în clasamentul jocurilor din deplasare.

Tensiunea din zilele premergatoare partidei si-a pus amprenta si pe evolutia jucatorilor suceveni, care, desi au dominat prima repriza, nu au si-au creat ocazii importante de gol. La o faza care nu anunta mare lucru, Tudor Homneac a reusit sa deschida scorul. Ionel Celpan i-a pasat excelent, iar atacantul Cetatii a înscris din cadere, pe lânga goalkeeper ul oaspetilor. Dupa iesirea de la cabine, antrenorul Vivi Rachita forteaza, introducându-l în avanposturi si pe Stefan Ciobanu.
Vine minutul 53, când Liviu Mihai, aflat în pozitie suspecta de ofsaid, îi paseaza în lateral lui Gafita, care, din 6 metri, îndeplineste o simpla formalitate. Scor 1-1.

Din acest moment, fotbalistii lui Marian Pana încep sa preseze si numai interventiile extraordinare ale lui Popa fac ca scorul sa ramâna neschimbat pe tabela. Acelasi Popa avea sa greseasca însa în minutul 76, când capitanul Marian Nicolau si-a readus echipa în avantaj. “Nae” i-a luat fata lui Ciobanu si a înscris cu capul din careul de 6 metri, în urma unui corner executat bine de Celpan. Finalul de meci este tot mai tensionat. Câteva faulturi neacordate de arbitrul brasovean Florin Ghimbasan îi irita atât pe jucatorii suceveni, cât si pe oficiali. Ionel Celpan este la un pas de a-i aplica un croseu centralului, care, simtindu-se cu “musca pe caciula” pentru faza golului egalizator, îi acorda mijlocasului doar cartonas galben. Vine si minutul 87. Stefan Ciobanu cade într-un duel cu Nicolau, arbitrul Ghimbasan acorda lovitura libera de la 20 metri. Brujan executa repede pâna la Paun, care îl învinge pe Rohetki din pozitie unu contra unu. Rezultat final, 2-2, si Cetatea obtine prima remiza din acest sezon.

Au evoluat formatiile:

Cetatea: Rohetki, Nicolau, Ungureanu, Bolohan (Ir. Ionescu, 72) – Cojenel, Martin, Onciu, Buhusi – Celpan, Homneac (Stiubei, 86). Antrenor Marian Pana
CSM Ploiesti: Popa – Brujan, Rohat, Vodita, Craciun – Cl. Tudor (Paun, 69), Mihalache, L. Mihai II, Alexe (Zapodeanu, 46) – Seto (St. Ciobanu, 46), Gafita. Antrenor Valeriu Rachita


Intră acum și în grupul de