Acasă Actualitate Consiliul Concurenței a amendat firme sucevene și Camera Notarilor Suceava pentru practici...

Consiliul Concurenței a amendat firme sucevene și Camera Notarilor Suceava pentru practici anticoncurențiale cu 4,5 milioane de lei


Intră acum și în grupul de

Consiliul Concurenței a amendat Camera Notarilor și șapte firme sucevene cu 4,5 milioane de lei pentru practici anticoncurențiale, potrivit unui document transmis presei sucevene în conferința de presă de miercuri susținută de mai mulți membri ai Consiliului Concurenței.

Astfel, cea mai mare amendă, de 2,8 milioane de lei a fst aplicată Camerei Notarilor Publici Suceava și unui număr de 72 de notari publici din Suceava și Botoșani, membri ai acestei organizații pentru că au stabilit o grilă de onorarii minimale având valori mai ridicate decât onorariile minimale.

O altă amendă mare, de 1,02 milioane de lei, a fost aplicată societății Dorna SA, într-o investigație mai amplă care a vizat mai mulți producători de lactate, pentru trucarea de licitațiilor organizate în anii 2010 și 2011 în cadrul Programul Cornul și Laptele în județele Giurgiu, Ialomița și Dolj.

În cadrul unei alte investigații privind centralele termice, compania Marelvi Impex SRL a fost sancționată cu 518.913 lei pentru fixarea prețurilor de revânzare. În investigație au fost sancționate firmele Baxi România și 50 de distribuitori, dar și Ariston și 15 distribuitori.

Au mai primit amenzi totalizând 173.422 lei un număr de patru firme implicate în distribuirea de lacuri și vopsele, iar o altă firmă, distribuitor pentru adezivi și mortare, a fost amendată cu 31.333 lei în urma unei investigații privind fixarea de prețuri.(N.B.)



 


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version