Primaria Radauti prelungeste contractul cu proprietarul imobilului in care functioneaza Gradinita „Arlechino”


Intră acum și în grupul de

Cei 50 de copii de la Gradinita cu Program Normal nr. 9 „Arlechino” din Radauti vor merge în continuare la sediul din casa revendicata de proprietar, urmând sa fie prelungit contractul dintre acesta si Primaria municipiului pâna la sfârsitul acestui an scolar, a informat Veronica Irimescu, responsabil de unitate, gradinita fiind una fara personalitate juridica si se afla sub coordonarea Gradinitei nr.5 Radauti.

Conducerea ISJ Suceava si-a exprimat marti, îngrijorarea fata de situatia de la aceasta gradinita, având în vedere ca actualul proprietar al cladirii a pus lacatul pe usa, la primele ore ale zilei de luni, copiii neavând unde sa intre, ca apoi sa fie lasati în imobil. Cele doua grupe de gradinita functioneaza cu chirie într-o cladire  foarte veche, care a fost revendicata de un localnic si câstigata în instanta. Proprietarul respectiv a vândut însa cladirea unei societati care doreste sa o valorifice facând anumite amenajari acolo. Situatia s-a rezolvat pe moment, dar nu se stie daca gradinita nr. 8, în care se vor muta copiii de la Arlechino, va fi gata pâna la anul, având în vedere ca lucrarile au fost sistate din cauza ca ministerul de resort nu a trimis banii promisi.

“Noi stiam ca gradinita e în litigiu si de aceea, în urma cu un an si jumatate, am cerut aprobare pentru a construi un alt spatiu, care trebuia terminat la 1 septembrie. Gradinita noua a fost începuta de un an, dar nu e terminata din cauza subfinantarii. Constructorul refuza sa lucreze pentru ca are lucrari executate mult în avans si nu a primit banii”, a declarat marti, seful ISJ Petru Carcalete.
Inspectorul general a mai spus marti, ca desi nu este responsabilitatea sa, ci a autoritatilor radautene, va purta o discutie cu proprietarul imobilului.
Potrivit responsabilei unitatii de la Radauti, cladirea se afla în faza de zidarie, având doar structura pentru acoperis.

Aceasta nu este singura gradinita din judet care nu a fost redata activitatii la termenul stabilit, în aceasta situatie aflându-se si gradinitele „Prichindel”, Gradinitele nr. 1, 2, si 3,  din Burdujeni, si “Aschiuta” din municipiul Suceava.  În toate cazurile este vorba despre proiecte cu finantare de la MECT, derulate prin primarie.

Daca la “Prichindelul” copiii au reusit sa intre în cladirea reabilitata, mai putin mansarda, cu o întârziere de doua saptamâni, nu acelasi lucru s-a întâmplat la “Aschiuta”, copiii respectivi fiind în vacanta prelungita. Despre aceasta gradinita, Petru Carcalete a mai spus ca “primaria a mai dat niste bani, dar suma nu acopera lucrarile executate în avans”, adaugând ca perioada cât au lipsit copiii va fi recuperata în vacanta de iarna, în cazul în care cladirea va fi data în functiune pâna atunci.

Seful ISJ Suceava nu exclude nici posibilitatea înghetarii anului scolar la aceasta gradinita. „Putem avea o mare problema aici. Daca trece primul semestru, exista riscul de a îngheta anul scolar”, a mai adaugat Carcalete, precizând ca, potrivit contractului colectiv de munca, cadrele de la „Aschiuta” îsi primesc salariile.

„Daca nu li se dau salariile, ne pot da în judecata”, a încheiat seful ISJ Suceava, Petru Carcalete.


Intră acum și în grupul de