Ambasadorul din Belarus, în discuția cu prefectul Mirela Adomnicăi, a transmis invitația ca o delegație a Prefecturii să viziteze o regiune din această țară


Intră acum și în grupul de

Ambasadorul Belarus în România,  Andrei Grinkevich, a transmis, joi, în cadrul întâlnirii cu prefectul de Suceava, Mirela Adomnicăi, invitația ca o delegație a Prefecturii Suceava să viziteze o regiune din Belarus.

Aceasta este a doua vizită a ambasadorului Belarus la Suceava, prima fiind la data de 17 iulie 2017.

La întrevederea cu ambasadorul au participat prof. univ. dr. Ștefan Purici, prorector al USV, directorul Departamentului Târguri și Evenimente de la Camera de Comerț și Industrie Suceava, Camelia Goian.

În cadrul întâlnirii, diplomatul din Belarus și-a manifestat interesul pentru dezvoltarea unor colaborări viitoare în diferite domenii de activitate – industrial, agricol, turistic şi educaţional-  și au fost dezbătute  perspectivele de dezvoltare a relațiilor de cooperare interregională între Belarus și România.

El și-a exprimat disponibilitatea de a primi vizita unei delegații din partea  Instituției Prefectului-Județul Suceava într-o regiune din Belarus, care va fi stabilită de comun acord, în funcție de interesele comune din domeniile economic, educațional și cultural.

La rândul său, prefectul Mirela Adomnicăi a făcut o scurtă prezentare a judeţului Suceava şi a posibilităților pe care județul le oferă pentru  investiții în zonă, în domenii de interes precum industrie, agricultură, cultură, turism, educație și totodată, și-a manifestat deschiderea pentru dezvoltarea relațiilor bilaterale în domenii de interes comun, potrivit competențelor pe care le are prefectul și Instituția prefectului.

Prorectorul Universității „Ștefan cel Mare”, prof univ. dr. Ştefan Purici a menționat faptul că, la prima vizită la Suceava a ambasadorului Belarus, s-au stabilit  principalele etape necesare încheierii unui  acord de colaborare între USV  și două universități din Belarus, iar acest acord ar putea fi încheiat în luna iulie a acestui an.

Directorul Departamentului Târguri și Evenimente al Camerei de Comerț și Industrie Suceava, Camelia Goian, a precizat că există deja agenți economici din Belarus care și-au manifestat intenția de a participa la ediția din 2019 a expoziției de tehnică agricolă organizată de CCI Suceava. De asemenea, ea a spus  că există reprezentanți ai mediului de afaceri din județul Suceava care doresc să colaboreze cu agenți economici din Belarus. (T.B.)


Intră acum și în grupul de