O eleva a Colegiului Economic a inapoiat un portofel cu bani gasit pe strada


Intră acum și în grupul de

O eleva a Colegiului Economic “Dimitrie Cantemir” Suceava a înapoiat proprietarei un portofel cu bani pe care l-a gasit în cartierul sucevean George Enescu, în zona fabricii de confectii “StarMod”. Cea care a facut nobilul gest are 16 ani si este din Cajvana, însa  a refuzat sa-si divulge numele, pentru ca, sustine ea, “oricine ar fi facut la fel”.

Eleva a marturisit ca s-a împiedicat efectiv de portofel pe strada si nu a vrut sa-l ridice pâna când a zarit un act de identitate. “Ma duceam la scoala si am dat peste portofel. Initial nu am vrut sa-l ridic pentru ca parea murdar. Apoi am vazut un colt din buletin. Parea a fi al unei persoane mai în vârsta. L-am ridicat si l-am dus la scoala. Am vorbit cu diriginta, care a dus portofelul la secretariat”, a explicat adolescenta.

Fata a fost recompensata de lucratorii Inspectoratului Judetean de Politie cu suma de 200 lei.

Oamenii legii au reusit sa identifice proprietarul portofelului, în care se afla suma de 833 de lei.  Simona Ivan, în vârsta de 28 de ani, a spus ca portofelul a apartinut mamei ei, care a decedat în urma cu o luna de zile, si este o amintire pe care o pastreaza de la ea, iar cei 800 de lei reprezinta ajutorul de înmormântare pe care îl ridicase de la Casa de Pensii în urma cu o zi.


Intră acum și în grupul de