Flutur a cerut mobilizare foarte rapidă pentru repararea drumurilor județene:„De mâine începe repararea tronsoanelor de drumuri județene afectate puternic de îngheț”. El a cerut și Companiei de Drumuri Naționale să intervină pe porțiunile cu gropi în asflat


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat, vineri, în ședința Consiliului Județean că lucrările de reparații a tronsoanelor de drumuri județene afectate puternic de înghețul din această iarnă târzie vor începe de sâmbătă dimineața din zona de șes a județului urmând să fie realizate astfel de intervenții pe toate traseele.

Consilierul județean PSD Gheorghe Apetrii a atras atenția în ședință că drumurile județene Vatra Dornei-Panaci și Dorna Candrenilor-Poiana Negrii sunt aproape impracticabile și că acestea sunt drumuri foarte circulate și a solicitat intervenții rapide în zonă.

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a spus că, din păcate, iarna târzie a afectat puternic mai multe tronsoane de drumuri.

„Mâine încep lucrările de plombare”, a spus Flutur care a menționat că este o presiune foarte mare ca drumurile să fie practicabile până de Paște, dar că este important ca lucrările să fie făcute corect și nu când drumurile sunt umede, motiv pentru care se va începe acțiunea de reparare în zona de șes a județului.

„Va fi o mobilizare foarte rapidă, dar cu lucrări de calitate”, a spus Flutur.

După ședința de Consiliu Județean, președintele Gheorghe Flutur, împreună cu vicepreședintele Viorel Seredenciuc, a convocat echipa Direcției Drumuri Județene și a cerut să finalizeze în cel mai scurt timp, și să prezinte până sâmbătă dimineață, un calendar actualizat al acțiunilor de plombare și reparații a tronsoanelor de drumuri județene care au fost afectate puternic de înghețul din iarna târzie.

Cum în zona de munte topirea zăpezilor face ca drumurile să fie umede pe sectoare importante,  în primele zile se va interveni cu mai multe echipe pe tronsoane de drum de la șes și acolo unde sunt deja uscate, a spus Flutur.

„Sunt foarte multe locuri unde trebuie intervenit și vom interveni, pe Suceava-Dolhasca, Rădăuți, până la Bilca și legătură cu Volovățul, apoi pe zona Fălticeniului, pe Dolhești, Valea Bourei. Și multe, multe altele”, a menționat președintele CJ Suceava.

El a mai spus că vremea nu a ajutat, dar trebuie să se intervină urgent, pentru că se apropie Sărbătorile de Paște și traficul va fi intens.

„De asemenea am avut discuții cu cei de la Drumuri Naționale, cărora le-am cerut să intervină pe porțiunile unde sunt găuri în asfalt, pe Suceava-Vatra Dornei-Tihuța, pe Păltinoasa – Marginea-Putna, Adâncata-Zvoriștea, Drăgușeni-Fălticeni, care sunt drumuri naționale. Am solicitat să se țină seama că va crește mult traficul prin numărul mare de turiști care se anunță și în acest an, de Paște, în Bucovina, și că mai au puțin timp”, a spus Flutur.

El a precizat că lucrările vor continua și după Paști și că vor fi făcute intervenții pe toate porțiunile de drum județean pentru a le aduce la starea normală.(T.B.)


Intră acum și în grupul de