Si in spitalele sucevene s-a folosit ata chirurgicala chinezeasca


Intră acum și în grupul de

Inspectia Sanitara de Stat din cadrul Autoritatii de Sanatate Publica Suceava a retras din spitalele din judetul Suceava sute de cutii ce contineau plicuri cu fire de ata chirurgicala din China.

Ministerul Sanatatii a demarat o ancheta în cazul atei chirurgicale importate din China, care a dus la decesul unei persoane din Arges. O comisie speciala a fost constituita pentru a afla exact cum a ajuns ata chirurgicala în spitalele din România. Scandalul a pornit dupa ce o femeie din Arges a murit în urma unei operatii de cezariana, iar ancheta a scos la iveala faptul ca ata chirugicala folosita, importata din China, nu era sterila.

Loturi din acest tip de ata chirurgicala au fost gasite în mai multe spitale din tara, inclusiv în judetul Suceava.
Seful ASP Suceava, Alexandru Lazareanu, a declarat miercuri, în cadrul unei conferinte de presa, ca de la Spitalul Judetean „Sf. Ioan cel Nou”,  Inspectia Sanitara de Stat a cerut retragerea a 69 de cutii cu 833 de plicuri, de la spitalul Câmpulung Moldovenesc, 24 de cutii cu 288 plicuri, de la unitatea medicala municipala din Falticeni, 62 de cutii cu 744 plicuri, de la Radauti – 27 de cutii cu 324 plicuri, de la Vatra Dornei – 2 cutii cu 24 de plicuri si de la Gura Humorului un numar de 8 cutii cu 96 de plicuri.

Seful ASP Suceava a precizat ca în spitalele din judet s-a folosit ata chirurgicala din China, situatie evidentiata si de gestiunea stocurilor primite si cele ramase, însa a tinut sa precizeze ca nimeni, din rândul medicilor sau pacientilor, nu a reclamat vreo problema. „Nimeni nu a reclamat nimic. Nu avem nici o sesizare în acest sens. Este posibil ca doar o parte din lot sa nu fi fost sterilizat si din nefericire acela sa fi ajuns la Vaslui si Arges”, a mai precizat Alexandru Lazareanu.  


Intră acum și în grupul de