Bărbat din Frasin cu o alcoolemie de 1,11 mg/l alcool pur în aerul expirat și cu permisul anulat, urmărit în trafic de polițiști


Intră acum și în grupul de

Un bărbat în vârstă de 41 de ani, din Frasin, s-a ales cu dosar penal pentru săvârșirea unor infracțiuni după ce a fost depistat la volan, deși avea permisul anulat, și cu o alcoolemie de 1,11 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Potrivit Poliției Județene Suceava, luni seară, pe DJ 177A, din orașul Frasin, un echipaj din cadrul Serviciul Rutier Suceava a efectuat semnal regulamentar de oprire unei autoutilitare însă conducătorul auto nu s-a conformat, motiv pentru care s-a procedat la urmărirea acestuia, autoutilitara fiind blocată pe un drum lăturalnic din lunca râului Suha.

Astfel, șoferul a fost identificat de polițiști ca fiind un localnic de 41 de ani.

„În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că bărbatul are permisul de conducere anulat. Totodată, întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,11 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, în prezenţa personalului medical, a refuzat recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei”, a precizat IPJ Suceava.

Bărbatul s-a ales cu dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere” și „refuzul sau sustragerea conducătorului unui vehicul de a se supune prelevării de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei”.


Intră acum și în grupul de