Fotbal : Julio Cesar: „Meritam sa fim pe primul loc”


Intră acum și în grupul de

Antrenorul actualului lider al Ligii I, Mircea Rednic, a declarat ca are încredere în nationala României si ca aceasta are puterea de a învinge Franta. Brazilianul Julio Cesar considera ca Dinamo merita sa ocupe primul loc în clasament, în timp ce Gabriel Torje este convins ca alb-rosii se vor mentine în vârful ierarhiei pâna la finalul turului de campionat.

„E normal, mi-as fi dorit mai multi jucatori la echipa nationala, Bratu ar fi meritat sa fie acolo, poate si Danciulescu, dar e decizia selectionerului. Îmi doresc sa câstigam meciul cu Franta, mai ales ca am fost învinsi de Lituania. Cred ca e singura data când sunt foarte sigur ca putem câstiga”, a declarat Rednic, tehnicianul dinamovist fiind de parere ca o eventuala înfrângere nu ar însemna automat pierderea calificarii la Campionatul Mondial: „E foarte greu sa joci ofensiv împotriva Frantei, pentru ca te pot prinde oricând pe contraatac. Noi trebuie sa stam grupati si sa profitam cât mai mult de fazele fixe, pentru ca avem si jucatori foarte buni la cap si poate constitui un avantaj pentru noi. Chiar daca pierdem, calificarea se joaca, pentru ca mai sunt destule meciuri”.

„Puriul” s-a referit si la situatia jucatorilor accidentati din lotul lui Dinamo. „Situatia lui Pulhac e destul de grava, pentru ca el trebuie sa se opereze si va sta departe de gazon cel putin trei luni. O sa fie apt abia la începutul returului. Participarea lui Marius Niculae la meciul cu CFR este la limita, nu stiu daca o sa risc, pentru ca daca ar recidiva, o sa am înca un jucator care o sa fie inapt mai mult timp”, a mentionat Rednic, care a adaugat ca un succes al formatiei sale la Cluj nu ar însemna scoaterea din cursa pentru titlu a actualei campioane: „Nu cred ca am scoate CFR-ul din lupta pentru titlu în cazul unei victorii, pentru ca anul trecut chiar CFR a avut 12 puncte avans si a tremurat pâna la final”.

Fundasul „câinilor”, Julio Cesar, a afirmat ca Dinamo îsi merita locul ocupat în clasament, dar ca mai are multe de dovedit pâna sa câstige campionatul. „Cred ca meritam sa fim pe primul loc si am aratat acest lucru. Suntem bine clasati, dar mai avem mult de munca, urmeaza partide importante si faimosul derbi, iar pâna la finalul turului vom sti daca meritam sa luam campionatul. Clujenii au jucatori buni si evolueaza bine, chiar daca nu prea au aratat acest lucru în startul campionatului”, a spus aparatorul brazilian. Fostul jucator de la Real Madrid acorda sanse mari României în meciul cu Franta: „Românii joaca acasa si pot câstiga”.

„Eu zic ca daca vom juca la fel de bine vom iesi campioni de iarna. Pe primul loc este cel mai bine si acum trebuie sa ne mentinem pe aceasta pozitie. Avem ca obiectiv titlul si Cupa României. Am avut în plan si calificarea în grupele Cupei UEFA, însa acum trebuie sa ne concentram pe ce ne-a ramas”, a declarat Gabriel Torje, fostul fotbalist al Timisoarei nefiind afectat de pierderea postului de titular la echipa din Stefan cel Mare: „Au fost jucatori care s-au pregatit mai bine, au fost mai în vâna si poate de aceea nu am jucat. Nimanui nu-i convine sa stea pe banca, dar ne pregatim în continuare cu gândul la postul de titular”.


Intră acum și în grupul de