Primarul Ion Lungu a anunțat că încasările mai mari de la începutul anul au permis achitarea datoriilor primăriei de anul trecut: La începutul anului aveam datorii de 37 de milioane de lei, iar acum avem doar datorii curente de 6,5 milioane de lei


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, miercuri, că în primul trimestru al acestui an s-au încasat la Primărie 76,4 miloane de lei, cu 0,29 la sută mai mult față de anul trecut, în condițiile în care anul trecut erau incluse și veniturile pentru unitățile de învățământ.

În ceea ce privește veniturile proprii, acestea au crescut la 57, 84 milioane de lei față de 48 de milioane de lei în 2017, fiind o creștere de 19,34 la sută.

„Acest lucru ne-a dat posibilitatea să facem o serie importantă de plăți. Dacă la începutul anului aveam datorii de 37 de milioane de lei, în acest moment avem 6,5 milioane de lei. Practic, sunt datorii curente. Primăria nu mai are datorii restante la data de 31 decembrie 2017”, a spus primarul.

Lungu a mai spus că la impozitul pe clădiri s-a încasat cu 27 la sută mai mult în 2018, iar la impozitul pe teren cu 4,8 la sută mai mult.

„Sunt cifre, dar trebuie arătat că situația financiară pe anul 2018 raportat la niveul trimestrului I, raportat la aceeași perioadă a anului trecut este mai bună, un lucru care ne-a permis să reducem datoriile Primăriei municipiului Suceava și să nu mai avem datorii restante aferente anului 2017”, a spus Lungu. (T.B.)

 


Intră acum și în grupul de