Mai multe regiuni europene au birouri de reprezentare in Centrul multicultural din Suceava


Intră acum și în grupul de

Presedintele Consiliului Judetean Suceava, Gheorghe Flutur, a înmânat vineri, cheile birourilor de reprezentare a regiunilor europene partenere ale judetului Suceava, Abruzzo din Italia, Schwaben din Germania, Departamentul de Nord din Franta, Silezia din Polonia, Cernauti din Ucraina si pentru raioanele din Republica Moldova, care beneficiaza de un spatiu mai larg. Cu aceasta ocazie, o orchestra de camera a interpretat mai multe piese instrumentale ale unor compozitori din tarile regiunilor partenere cu judetul Suceava.

De remarcat este ca Flutur a înmânat ambasadorului Austriei la Bucuresti, Martin Eichtinger, cheia unui birou pentru viitorul partener austriac al judetului Suceava, Niederösterreich. Ambasadorul austriac a spus ca preluarea acestui spatiu îl determina sa faca tot posibilul ca viitorul parteneriat cu regiunea austriaca sa fie încheiat.

Gheorghe Flutur a aratat ca fiecare regiune partenera a judetului Suceava are de acum un birou de reprezentare într-un spatiu adecvat, situat în centrul municipiului Suceava, într-o cladire de patrimoniu care a fost reabilitata. El a spus ca aceasta cladire este Casa Prieteniei si ca relatiile cu regiunile europene au crescut de la partener la cea de prieten. Flutur a mai mentionat ca judetul Suceava doreste sa încheie alte parteneriate cu regiuni europene si ca, daca va fi nevoie, vor fi construite alte spatii pentru birouri de reprezentare ale viitorilor parteneri.

Reprezentantul regiunii germane, Otto Hallabrin, a declarat ca este foarte important ca regiunile partenere ale judetului Suceava vor putea sa fie în legatura si cu cetatenii din judetul Suceava. „Acest parteneriat este foarte bun daca ajunge si la oameni”, a spus Hallabrin.

La rândul sau, reprezentantul regiunii italiene Abruzzo, a evidentiat ca acum Bucovina poate fi considerata o a doua casa, iar unul dintre reprezentantii din Republica Moldova a aratat ca este convins ca judetul Suceava este un partener de suflet si ca nu este nevoie de o cheie pentru un birou în acest centru multicultural, întrucât are siguranta ca „între noi nu sunt lacate”.


Intră acum și în grupul de