Adomnicai: Guvernul se angajase ca in iulie 2006 va realiza sistemul unitar de salarizare


Intră acum și în grupul de

Deputatul PSD de Suceava, Mirela Adomnicai, considera ca guvernarea de dreapta este vinovata de situatia creata în ceea ce priveste salarizarea bugetarilor, aratând ca Guvernul nu a realizat, asa cum anuntase în 2006, un sistem de salarizare unitar pentru bugetari.

Adomnicai a declarat, în cadrul unei conferinte de presa, ca în mai 2006, la o interpelare pe care a adresat-o ministrului Educatiei privind salarizarea personalului din învatamânt, ministrul din acea vreme, Mihail Hardau, arata ca în sectorul bugetar, pentru salarizarea personalului, se aplica diverse acte normative care au condus la diferentieri salariale nejustificabile si la ierarhizari ce nu evidentiaza performanta profesionala. Hardau informa în mai 2006 ca Guv­ernul are în vedere realizarea unui sistem de salarizare unitar pentru personalul bugetar, cu ierarhizari între domeniile de activitate si în interiorul fiecarui domeniu, termenul de realizare a proiectului fiind luna iulie 2006.

Deputatul PSD a aratat ca acest proiect nu a mai fost realizat, desi a fost formata o comisie interministeriala pentru reglementarea salarizarii. Ea a mai precizat ca, din câte stie, comisia care a lucrat la acest program de salarizare unitara a fost platita din surse de finantare europene. „În ce s-a concretizat prestatia pentru acei bani publici?”, s-a întrebat Adomnicai.

Deputatul sucevean considera ca în ceea ce priveste majorarea salariilor cadrelor didactice, PSD si-a facut datoria, ca partid de opozitie, iar situatia actuala determinata de aceasta lege este din vina guvernarii de dreapta.


Intră acum și în grupul de