Comunicat de presa


Intră acum și în grupul de

PACTUL PE „TURISM POLITIC” PROPUS DE Domnul OREST ONOFREI

    Referindu-ma la pactul/proiectul legislativ propus de Orest Onofrei, înteleg ca deja domnul Orest Onofrei se si considera ca fiind membru al Legislativului României; de altfel, domnia sa a mai fost deputat  vreo doua-trei luni la începutul lui 2005; ulterior, fiind un „politician controlabil”, a primit sarcina de la domnul Flutur sa devina Prefect al judetului Suceava. Si s-a conformat întocmai acestei sarcini! Va repeta sau nu acelasi gest domnul Orest Onofrei la începutul lui 2009, daca va fi senator al României? Oricum, pactul propus de domnul Onofrei (coordonat îndeaproape de domnul Flutur) poate fi rezumat sub sintagma „pact pe turism politic”, domeniu în care sunt extrem de priceputi atât domnul Onofrei, cât si domnul Flutur. „Turismul politic al domnului Onofrei este ceva mai modest: PNTCD, PNL, PD-L! În schimb, „turismul politic” practicat de domnul Flutur este de mare clasa; îmi amintesc ca îndeosebi pe vremea în care promova „platforma Stolojan” prin toata România a fost catalogat de presa ca fiind cel mai mare „turist politic” de pe întreaga scena politica; dispunând de masina, sofer, diurna si hotel platite de catre Senatul României, adica din banii platiti de catre noi prin impozite si taxe, domnul Flutur a reusit (admit acest lucru!) o anumita performanta politica, adica un scor de peste 5% la europarlamentarele din 2007! Ce va urma atunci când domnul Traian Basescu nu va mai fi la Cotroceni?

Strategia actuala lansata de Consiliul Judetean Suceava pe probleme de turism în Bucovina se rezuma la o declaratie de bune intentii si obiective idealiste; îndraznesc sa spun din nou ca fara a conecta Nord-Estul României, atât rutier, cât si aerian, înspre Sudul si Vestul Europei, orice strategie de acest tip este sortita esecului! În plus, atunci când cineva propune un proiect/pact pe un anumit subiect, este de dorit ca acea persoana sa stapâneasca suficient de bine subiectul invocat. Domnul Orest Onofrei ramâne un profesionist pe chestiuni de „medicina veterinara”, iar ecartul de la acest domeniu la industria turistica este similar celui dintre pozitia de deputat si cea de prefect. Este adevarat ca momentul lansarii strategiei invocate „coincide” extrem de bine cu unele din etapele pre-campaniei electorale pentru alegerile de la 30 noiembrie. Este la fel de adevarat, cred eu, ca domnul Flutur si domnul Orest sunt politicieni relativ priceputi pe ceea ce numim „ a face politica” si/sau „ a face campanie electorala”. Prin urmare, lupta politica/electorala ce se anunta în judetul Suceava în perioada urmatoare va fi una interesanta!

Este de dorit însa ca diversi oameni politici sa dovedeasca minime calitati de „manager public”, îndeosebi atunci când detin o pozitie executiva. În caz contrar, fie peste un an, fie peste un deceniu (o spun cu regret sincer!), realitatea socio-economica a judetului Suceava va fi aceeasi, adica asa cum complet non-profesionist a fost gestionata timp de circa un deceniu si jumatate!

În ultima instanta, avem liderii pe care îi meritam, atât la nivelul judetului Suceava, cât si ca natiune europeana!

Aurel Burciu,
candidat PNL Suceava la Senatul României


Intră acum și în grupul de