Handbal, Liga Nationala : Timisoara, ultima frustrare


Intră acum și în grupul de

> Universitarii suceveni n-au reusit sa câstige la Poli Izometal, pierzând partida de vineri cu 22 – 21 >  “Profi” acasa, banatenii au fost stapâni atât în teren, cât si peste oficiali, care au fluierat foarte prietenos pentru ei > “Noi am luptat exemplar, dar am primit o lectie de cum se organizeaza meciurile acasa când vrei sa câstigi”, a declarat Petru Ghervan

Doua victorii, doua meciuri terminate la egalitate si trei pierdute reprezinta bilantul universitarilor suceveni în cele sapte etape desfasurate pâna acum în Liga Nationala de handbal.
Vineri, la Timisoara, Universitatea Suceava a pierdut la un gol diferenta, 22 – 21, în fata gazdelor de la Poli Izometan. De data aceasta însa, elevii lui Ghervan si Bibirig au luptat înversunat cu adversarii din teren, cu tribunele de-a dreptul explozive, dar si cu fluierul arbitrilor, care au întârziat 20 de minute dupa ora de începere a  meciului. Craiovenii Barcan si Ciurea au recuperat însa timpul, cu multa implicare din partea lor, din pacate una foarte prieteneasca fata de handbalistii gazda.

„Noi am plecat la Timisoara sa câstigam si baietii au luptat exemplar, extraordinar, dar s-a resimtit acut lipsa lui Chirut si Gavriloaia în constructie. La rândul lor, pentru timisoreni a fost un meci cu miza mare, asa ca si-au facut lectia perfect, de la vânatai ce tin doua saptamâni si tricouri facute guler adversarilor, pâna la decizii deloc curate ale oficialilor. Pentru noi am primit o lectie de cum trebuie sa organizezi un meci acasa, daca vrei sa câstigi. Au un club cu oameni care stiu  sa foloseasca în acest scop toate mijloacele necesare”, a declarat antrenorul Petru Ghervan.

La ei acasa, în fata unui public care i-a încurajat si când primeau gol, timisorenii au condus mereu pe tabela de marcaj. Aproape de sfârsitul primei reprize conduceau cu 10 – 4 chiar, cea mai mare diferenta din timpul partidei. Studentii suceveni însa, luptându-se, la propriu si la figurat, în preajma semicercului, au reusit sa termine prima jumatate de ora de joc cu 11- 8.
A doua repriza, jucatorii de la Universitatea au strâns din dinti, s-au aparat bine si nu i-au mai lasat pe timisoreni sa ia avans mare. Au ratat, e drept, au aruncat fara precizie la poarta în câteva rânduri,  orice apropiere de semicercul timisorenilor riscând a se termina pentru ei cu un cot în gura sau cu interventia cel putin ciudata a arbitrilor. S-au primit astfel putine goluri, dar si s-au marcat la fel de putine, evolutia scorului fiind 18 – 15, 21 – 18, 21 – 18, 22 – 20, 22 – 21, rezultat final.

Ultimul minut, mai greu ca în celelalte 59

Ultimul minut de joc a fost pentru suceveni ca un martiriu, unul frustrant, scârbos si umilitor.   Au fost 60 de secunde în care, la scorul de 22 – 21, s-au succedat o multime de faze în care oficialii si nu jucatorii gazda au facut tot posibilul pentru mentinerea rezultatului.

Astfel, Andrei, portarul sucevenilor, reuseste sa respinga un atac al gazdelor, dupa care ai nostri ajung sa arunce la poarta, dar se fluiera semicerc sau alta infractiune (nici arbitrii nu erau foarte siguri). În faza urmatoare,  Adomnicai este eliminat pentru o fenta, iar sucevenii (în 5) ajung în atac, dar  dupa 10 secunde sunt  fluierati pentru joc pasiv (regulamentul zice maxim 40 de secunde). Vine  atacul timisorenilor, dar oaspetii recupereaza si pleca spre poarta gazdelor,  moment în care, desi avea tot dreptul,  antrenorul Petru Ghervan nu poate obtine un „time out”, pentru ca pe masa arbitrilor era, de cine stie când uitat acolo, cartonul antrenorului timisorean, care are astfel prioritate la timp de odihna. Apoi, în afara de discutii, nu s-a mai întâmpla nimic pozitiv pentru suceveni în Sala „Constantin Jude” din Timisoara. 

Antrenorul Petru Ghervan a tinut sa mentioneze înca o data  ca baietii lui au muncit teribil la Timisoara si ca au dorit din tot sufletul sa ia cele doua puncte ale victoriei, dar ca, oricât ar fi de trist, uneori în handbal nu e suficient doar atât…  
Pentru Universitatea Suceava au marcat: Bursuc (6), Adomnicai (4), Bibirig, Ignat si Tutu (3), Mitrea si Dospinescu (1).

Celelalte partide ale etapei:
CSM Medgidia – Stiinta Dedeman Bacau   26 – 27
HC Odorhei – Dinamo Bucuresti   31 – 31
Univ. Cluj – UCM Resita  29 – 35
CS H&V Pitesti – Minaur Baia Mare  21 – 22
HCM Constanta – CSM Oradea   38 – 16
Steaua Bucuresti – Pandurii Tg. Jiu (se joaca miercuri, 15 octombrie).


Intră acum și în grupul de