Impreuna de Ziua Europeana a Sigurantei Rutiere


Intră acum și în grupul de

      În cursul zilei de vineri, la Grupul Scolar Dumbraveni, s-au pus bazele unui parteneriat interjudetean între Scoala cu clasele I-VIII Plopeni, Scoala cu clasele I-VIII Salcea, Scoala cu clasele I-VIII Brehuesti (Botosani), Scoala de Arte si Meserii „Mihai Eminescu” Banesti si Grupul Scolar Dumbraveni.

Scopul acestui proiect îl reprezinta promovarea dialogului si a comunicarii între elevii din scoli si medii diferite, dezvoltarea cooperarii si a colaborarii între cadrele didactice din unitati scolare diferite, atragerea efectiva a elevilor în organizarea unor activitati cu caracter extracurricular. Pe durata celor 4 ani de parteneriat, în fiecare unitate scolara se vor organiza activitati în comun la care vor participa elevi, cadre didactice, reprezentanti ai comunitatii locale.

 În cadrul activitatilor desfasurate cu ocazia Zilei Europene a Sigurantei Rutiere, la Grupul Scolar Dumbraveni , participantii la acest proiect au derulat o serie de manifestari care au vizat cunoasterea regulilor de circulatie rutiera si a regulilor de acordare a primului ajutor în caz de accidente. Din fiecare scoala a participat câte un echipaj format din 10 membri,  la urmatoarele probe: parcurgerea unui traseu de îndemânare cu bicicleta (slalom printre jaloane, trecerea printr-un coridor format din doua scânduri, slalom printre portite din rondele asezate în zig zag, trecerea pe punte, spatiul de oprire), cunoasterea tehnica  a bicicletei, verificarea cunostintelor de educatie rutiera.

Actiunile au fost coordonate de catre cadre didactice si directorii unitatilor scolare participante.
Aceasta manifestare a avut ca parteneri reprezentanti ai Politiei locale, ai Dispensarului comunal, instructori ai unei Scoli auto din judet.
    
 


Intră acum și în grupul de