Lungu sustine mentinerea actualei destinatii a parcului Sipote


Intră acum și în grupul de

Aproximativ trei sute de tineri suceveni, îmbracati în verde, au marsaluit vineri, pe strazile municipiului resedinta de judet, în semn de protest fata de intentia municipalitatii de a permite constructia de locuinte în parcul dendrologic Sipote, situat în apropierea Cetatii de Scaun a Sucevei. Tinerii au avut pancarte cu inscriptii de genul „Vrem parcuri, nu blocuri”, „Ocrotiti arborii Bucovinei” sau „Think green”, si pe parcursul marsului au scandat „Verde” si au împartit sucevenilor fluturasi cu articole din presa în care se anunta intentia municipalitatii de a permite ridicarea de locuinte în parc.

Protestatarii au transmis primarului Ion Lungu o petitie în care arata ca nu sunt de acord cu intentia de schimbare a destinatiei parcului Sipote si permiterea constructiei de imobile pe terenul respectiv. Edilul-sef sucevean a declarat ca sustine si el mentinerea actualei destinatii a parcului, dar ca în zona respectiva au fost puse în posesie cu teren diverse persoane. „Vinovati sunt cei de la PSD care au pus în posesie titulari ai terenului din zona”, a spus Lungu. El a aratat ca, în calitate de primar, respecta dreptul de proprietate si ca atât timp cât a fost solicitat un certificat de u­rbanism, nu poate sa nu-l elibereze.

Lungu a mai subliniat ca acestui mars i s-a dat o tenta politica din partea unui candidat PSD, care ar trebui sa-si întrebe sefii de partid în legatura cu modul în care s-au facut punerile în posesie în respectiva zona.


Intră acum și în grupul de