Locuintele afectate de inundatii vor fi gata la sfarsitul lui noiembrie

Situatia refacerii caselor afectate de inundatiile din iulie a fost analizata în cursul zilei de vineri de secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Septimiu Buzas, împreuna cu autoritatile locale si judetene sucevene, apreciindu-se ca la 30 noiembrie vor fi reconstruite toate locuintele.

Un numar de 15 case au fost reconstruite deja în judetul Suceava, iar lucrarile de constructie la alte 149 de case, din cele propuse a fi refacute în urma inundatiilor din iulie, se afla în diferite stadii de executie.

Conform inventarierii, în 45 de localitati se reconstruiesc 164 de locuinte, din care 15 au fost finalizate, la alte sase se monteaza tâmplaria, la 19 locuinte se monteaza tabla pe acoperis, la 31 din locuinte se construieste acoperisul, în cazul altor 85 de case stadiul de executie e la structura, iar la noua la fundatie.

Potrivit Prefecturii Suceava, în sprijinul populatiei a caror locuinte se reconstruiesc, Guvernul a mai alocat sume de bani pentru realizarea unui numar de 89 de fântâni în 34 localitati.

Totodata,  Guvernul  a mai alocat judetului Suceava suma de 1,211 milioane de lei, pentru extinderea retelelor electrice si lucrari de bransare la reteaua electrica a caselor stramutate si reconstruite pe alte amplasamente.

În  sedinta de Guvern din aceasta saptamâna a  fost alocata de asemenea suma de 6,339 milioane de lei pentru finantarea unor obiective de infrastructura de interes local, din cele cinci judete  afectate de inundatiile din aceasta vara.

loading...