Fotbal:Piti i-a citit pe sarbi: „Au destule puncte slabe”


Intră acum și în grupul de

Lasând la o parte „surpriza” de care a avut parte la aeroport, Victor Piturca s-a întors de la Viena cu o radiografie completa a Serbiei, echipa cu care ne vom lupta în martie 2009 pentru calificarea la Mondiale. Exista o veste proasta, dar si una buna.
Într-adevar, fotbalistii din fostul spatiu iugoslav sunt foarte buni în atac, aspect care s-a vazut cu ochiul liber în partida câstigata cu 3-1 la Viena. Numai ca, selectionerul sustine ca au mari probleme pe faza defensiva, desi axul central este format dintr un jucator de la Manchester United si altul de la Chelsea, nimeni altele decât finalistele editiei trecute din Liga Campionilor.

„Sigur, au fost impresionanti în ofensiva, dar am observat si destule puncte slabe, pe care vom încerca sa le speculam. Sunt foarte periculosi pe contra care urmeaza dupa ce recupereaza balonul. Aduc cu usurinta trei-patru jucatori în careul advers. Este clar ca formeaza o echipa valoroasa care putea scoate un rezultat bun si în Franta, cu mai multa sansa. Au însa destule probleme pe defensiva. Sunt surprinsi frecvent cu liniile prea avansate, iar dublajul în aparare nu functioneaza cum trebuie. Mai sunt si altele. Cu siguranta ne vom folosi de aceste lucruri în meciurile cu ei”, a declarat Piti într-un interviu acordat cotidianului ProSport.
Selectionerul a tinut sa nominalizeze si principalele pericole ale nationalei lui Antic: „Stankovic face legatura între faza defensiva si faza de atac. Pantelic este un jucator impresionant, care paseaza si pleaca. Este foarte activ si foarte periculos în duelurile unu la unu. Va trebui sa fim foarte atenti cu el. Apoi, mi-au placut Vidic, Krasic si Jovanovic. Vidic este liderul sârbilor pe teren. Vede totul si dirijeaza totul. Echipa lor se misca dupa cum dicteaza”.

Concluzia. Într-adevar, se poate. Numai ca va fi foarte greu pe Maracana sârbeasca. „Avem sanse egale cu ale lor. Tot ce îmi doresc este ca toti fotbalistii nostri sa fie valizi la ora meciului. Daca va fi asa, nu-mi fac probleme, pentru ca ne vom bate de la egal la egal cu sârbii. Suntem condamnati sa îi batem pe sârbi acasa si sa facem macar un egal în deplasare”, a conchis Victor Piturca.


Intră acum și în grupul de