Popovici cere PD-L să nu mai amestece Biserica în campania electorală


Intră acum și în grupul de

Inconsecvența prim-vicepreședintelui PD-L Suceava, Orest Onofrei, în ceea ce privește restituirea proprietăților Bisericii din Bucovina, a fost criticată, vineri, de secretarul executiv al PSD Suceava, Corneliu Popovici, după ce candidatul PD-L la Senat pe Colegiul Suceava 2 a anunțat că va promova o inițiativă legislativă în acest sens după ce va fi ales parlamentar.

Popovici a declarat într-o conferință de presă că Orest Onofrei „umblă la amneziile noastre colective și la subconștientul nostru colectiv” care  „sfidează o biografie politică proaspătă în slujba guvernului Tăriceanu”, pe care l-a slujit „3 ani, 3 luni și 3 zile” și că acum aruncă  „o nouă sfidare ce insultă bunul simț” anunțând că dorește o inițiativă legislativă prin care să fie soluționată problema Fondului Bisericesc Ortodox din Bucovina, care revendică aproape 200.000 de hectare de pădure. El a reamintit că în 2004, „frați întru sânge politic” ai lui Orest Onofrei au  jurat la mormântul lui Ștefan cel Mare și Sfânt la Putna și au lăcrimat că vor rezolva această problemă, dar că deși au ajuns la putere nu au făcut nimic în acest sens.

Secretarul executiv al PSD Suceava subliniază că Orest Onofrei, în calitate de președinte al Comisiei de fond funciar,  a avut posibilitatea de a soluționa această solicitare, dar că „a stigmatizat această inițiativă și diabolizând-o părintește a afirmat revoltat că acceptarea cererii actualei structuri a Fondului Bisericesc Ortodox este cel mai mare act de corupție din România”. El a cerut PD-L să nu mai amestece Biserica în campania electorală. „Revendicați-vă puterea prin adevăr și nu prin diversiuni ieftine care compromit speranțele a sute de mii de credincioși”, a mai spus Popovici.

Prim-vicepreședintele PD-L Suceava, Orest Onofrei, a anunțat, joi, că după ce va fi ales parlamentar va promova o inițiativă legislativă care să rezolve “definitiv, echitabil și corect” problema Fondului Bisericesc Ortodox al Bucovinei.  El a recunoscut că nu a reușit, în mandatul de prefect, să găsească o soluție pentru rezolvarea cererii de retrocedare a Fondului Bisericesc Ortodox din Bucovina. „Proprietatea trebuie să se întoarcă obligatoriu la cel care a deținut-o. Or, acest lucru trebuie legiferat definitiv și corect în interesul Bucovinei”, a spus prim-vicepreședintele PD-L Suceava.
Onofrei a mai precizat că inițiativa legislativă  se înscrie în proiectul său “Pactul pentru Bucovina” cu inițiative care să fie susținute de toți parlamentarii de Suceava, indiferent de culoarea politică.
 


Intră acum și în grupul de