Furt filmat de camerele video dintr-un Intercity


Intră acum și în grupul de

Un furt, înregistrat în urmă cu o săptămână și jumătate în gara Ițcani, mai exact într-un vagon al Intercity-ului 554, Suceava Nord – București, a fost surprins de camerele de supraveghere video montate în tren.

Deși hoțul fusese identificat de polițiștii de la Transporturi Feroviare (TF) chiar înainte de a vedea imaginile video cu pricina, acestea vor constitui principala probă folosită de oamenii legii împotriva infractorului.

Furtul a avut loc în urmă cu aproximativ o săptămână și jumătate, în după-amiaza zilei de 12 octombrie, când o femeie din Suceava ar fi trebuit să plece într-o delegație la București, împreună cu un coleg de serviciu. Așteptând plecarea trenului, cei doi colegi au ieșit pe peron, la o țigară, iar femeia și-a lăsat poșeta pe banchetă, nebănuind că avea să-i fie furată, mai ales că în vagon, mai era un călător și la scurt timp a mai apărut încă unul. Când s-a întors de la fumat, a observat că poșeta îi dispăruse, și a aflat de la unul dintre călători că un tânăr dubios a intrat în vagon, a stat puțin, după care a plecat în grabă.

Polițiștii gării Ițcani au fost sesizați de furtul poșetei și, ajutați de soțul femeii păgubite, au reușit să dea de urma hoțului, în persoana lui Ioan Akbar Biriș, în vârstă de 16 ani, din Fălticeni.

Poșeta femeii a fost recuperată, însă nu și banii și telefonul mobil care se aflau înăuntru.


Intră acum și în grupul de