Baschet : Adevărată atmosferă de competiție la turneul de baschet organizat sub egida Săptămânii Europeane a Tineretului


Intră acum și în grupul de

Sala Colegiului Național „Petru Rareș” a găzduit ieri, turneul de baschet organizat sub egida Săptămânii Europeane a Tineretului. Competiția a adunat la start două echipe la feminin și cinci echipe în competiția masculină. Așadar, în turneul feminin s-a disputat o veritabilă finală între formațiile Colegiului Național „Petru Rareș” și ale Colegiului Național „Ștefan cel Mare”.
La capătul unui meci extrem de disputat și gustat din plin de publicul prezent în sală, echipa gazdă a competiției baschetbalistice s-a impus cu 33-27 după o revenire de excepție pe tabela de scor. Din formația câștigătoare au făcut parte elevele: Ilinca Buda Niga, Mădălina Blănariu, Diana Pintilei, Iulia Aursulesei, Anda Grădinaru, Andreea Nica, Oana Căsuța, Otilia Păsăilă, Mihaela Țibulcă.
Mult mai palpitant a fost turneul de baschet masculin, la startul întrecerii adunându-se cinci echipe, ale Colegiul de Informatică, Colegiului Național Petru Rareș”, Colegiului Național „Ștefan cel Mare”, Colegiului Tehnic și de Industrie Alimentară, Colegiului Industrial „Alexandru Ioan Cuza”. După o serie de partide deosebit de echilibrate în care fiecare a dorit să-și demonstreze calitățile, în finala competiției s-au întâlnit la fel ca și în turneul feminin echipele Colegiilor Naționale „Petru Rareș” și „Ștefan cel Mare”.
 Dacă la feminin s-a impus echipa gazdă a competiției, la masculin câștig de cauză au au avut cei de la Colegiul Național „Ștefan cel Mare”, mai bine așezați în teren și mai inspirați în aruncări. Din formația învingătoare au făcut parte jucătorii: Domnea, Maiorescu, Pozderie, Ifrim, Chelariu, Avramiuc, Stac, Handragel, Dorneanu, Ungureanu și Lucuțar.
La capătul acestui interesant turneu de baschet, se poate aprecia fără greșeală faptul că acest joc este unul extrem de iubit de tânăra generație suceveană și în consecință trebuie tratat cu toată atenția, mai ales că Suceava nu are o competiție oficială și nici o echipă de baschet.
Cei care au urcat pe podiumul de premiere au fost recompensați cu diplome, cupe și tricouri de Direcția pentru Sport a Județului Suceava, cea care alături de Asociația Sportul pentru Toți și Direcția pentru Tineret a fost organizatoarea competiției.


Intră acum și în grupul de