Autobuzele electrice ar urma să circule în municipiul Suceava de la mijlocul anului viitor. Primarul Ion Lungu anunță că alocă 1,5 milioane de lei pentru amenajarea platformei unde se înființează Divizia electrică a TPL


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, miercuri, în conferința săptămânală de presă, că autobuzele electrice care vor fi achiziționate printr-un proiect cu finanțare europeană de 25 de milioane de euro vor circula pe străzile din municipiu în a doua parte a anului viitor dacă toate procedurile vor decurge normal și nu vor fi contestații, iar Primăria Suceava va investi 1,5 milioane de lei pentru amenajarea platformei unde se va construi garajul și stația de alimentare pentru autobuze.

El a spus că în ultima ședință a Consiliului Local Suceava s-a aprobat ca o suprafață de 9.750 de mp de pe strada Grigore Andrei să fie alocată noului sediu al Diviziei electrice de transport public local a municipiului Suceava.

Primarul a anunțat că va intra cu un proiect de investiții în prima ședință a Consiliului Local ce prevede amenajarea platformei pentru transport electric.

„Vom amenaja această platformă pe banii municipalității să ne încadrăm în proiect. Venim în întâmpinarea proiectului cu această platformă betonată. Vreau ca până în toamnă să avem această platformă betonată să o punem la dispoziția proiectului”, a spus Lungu.

El a menționat că va propune, într-o primă fază, alocarea sumei de 1,5 milioane de lei pentru amenajarea acestei platforme betonate și că se va elabora un proiect și apoi se va organiza o licitație.

Primaul a subliniat că zona permite această amenajare.

„Acolo nu facem ateliere de întreținere, e vorba de garaj pentru mașini și stație de încărcare electrică”, a spus Lungu.

El a menționat că proiectul ar urma să fie depus în vederea obținerii finanțării europene în luna iunie sau iulie.

Primarul a precizat că în acest an se va semna acordul de finanțare, iar un termen optimist, dacă nu vor fi contestații la licitații, este jumătatea anului 2019 pentru achiziționarea autobuzelor electrice.(T.B.)

 


Intră acum și în grupul de