Polițiștii și pompierii suceveni au desfășurat activități de informare și responsabilizare a cetățenilor ieșiți la picnic de 1 Mai

Polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității împreună cu polițiști din cadrul subunităților și secțiilor de poliție, dar și lucrători ai Inspectoratului pentru Situații de urgență Suceava au fost prezenți în teren, marți, 1 mai a.c., pentru a se asigura că cetățenii se distrează în siguranță și organizează activități de picnic și grătar cu respectarea prevederilor legale.

Potrivit IPJ Suceava, polițiștii au desfășurat activități de informare și responsabilizare, în special în zonele turistice ale județului, dar și în locațiile în care cetățenii au ieșit la picnic pentru a petrece împreună cu familia și cu cei dragi.

Astfel, polițiștii au identificat un risc sporit privind furturile din auto în contextul în care la activitățile de picnic mulți cetățeni nu își asigură mașinile sau lasă geamurile și portierele deschise pentru a asculta muzică.

„Tocmai de aceea polițiștii au purtat discuții cu proprietarii vehiculelor pentru informarea și responsabilizarea acestora în vederea adoptării unui comportament preventiv. Proprietarii vehiculelor au primit ghiduri cu recomandări preventive”, a arătat Poliția Suceava.

De asemenea, copiii identificați în zonele de agrement au primit din partea polițiștilor cărți și jocuri puzzle pentru a petrece timpul liber în mod activ și constructiv.

Șoferii vehiculelor au fost atenționați să nu se urce la volan dacă au consumat alcool, fiind prezentate riscurile în plan juridic dar și personal.

Poliția Suceava a menționat că activitățile au fost desfășurate în zona municipiului Suceava, comunelor Adâncata ȘI Ilișești, dar și pe raza orașului Gura Humorului și a zonei Voroneț, fiind distribuite peste 200 de materiale preventive.

„Activitățile au fost derulate în sistem integrat, la acțiuni participând și lucrători ISU Suceava care au promovat recomandări preventive și au prezentat cadrul legislativ privind utilizarea focului deschis”, a precizat IPJ Suceava.

Astfel, pompierii militari au arătat că focul se poate aprinde în locuri special amenajate și în condiții de siguranță care să nu permită extinderea la vecinătăți, iar înainte de plecare focul trebuie în mod obligatoriu stins și cenușa trebuie acoperită cu pământ. (M.T.)