Proiectul privind Centrul multifuncțional „Arta” din Ițcani va fi realizat în 36 de luni cu 1,4 milioane de euro. Lungu: Săptămâna viitoare depunem proiectul pentru finanțare. Acolo va funcționa și cinematograf


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunțat, miercuri, că săptămâna viitoare urmează să fie depus în vederea finanțării proiectul de realizare a Centrului multifuncțional „Arta” din Ițcani.

El a spus că în ultima ședință a Consiliului Local Suceava s-au aprobat indicatorii pentru Centrul multicultural Arta-Ițcani.

„Ne propunem ca într-o săptămână să depunem proiectul”, a declarat primarul.

El a menționat că vor fi două corpuri de clădire, respectiv actualul corp al cinematografului Arta și o extindere cu parter și etaj.

Primarul a subliniat că municipalitatea este obligată să păstreze obiectul de activitate al cinematografului și că acolo va  fi amenajat un cinematograf, dar nu de talia Cinema Modern.

Lungu a precizat că valoarea totală a investiției este de 6,4 milioane de lei, respectiv 1,4 milioane de euro, iar municipalitatea va contribui cu 2 la sută din valoarea totală a proiectului, respectiv 128.504 lei.

Ion Lungu a mai declarat că perioada de realizare a investiției este de 36 de luni, iar acest centru multifuncțional este așteptat de locuitorii cartierului Ițcani.(T.B.)


Intră acum și în grupul de