Țigări de contrabandă în valoare de circa 250.000 de lei abandonate de contrabandiști în zona Brodina și la Mușenița. La Brodina, suspecții au fugit cu două autoturisme

Polițiștii de frontieră suceveni au găsit, miercuri, țigări de contrabandă în valoare de circa 250.000 de lei abandonate lângă frontiera de stat în zona Brodina și Mușenița.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliției de Frontieră Suceava, comisar șef Ilie Poroch Serița, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Brodina au observat, miercuri după amiaza, în apropierea frontierei de stat, mai multe persoane care transportau, în spate, colete voluminoase, îndreptându-se spre două autoturisme, cu intenția de a le încărca în acestea.

În momentul în care persoanele au observat patrula poliției de frontieră, au abandonat baxurile, s-au urcat în autoturisme şi au demarat în trombă spre localitatea Lupcina.

Imediat, polițiștii de frontieră au informat autoritățile de frontieră ucrainene despre eveniment, concomitent cu dispunerea unor măsuri de supraveghere și verificare a zonei.

În zonă polițiștii de frontieră au găsit nouă colete cu țigări care au fost transportate la sediul sectorului, unde în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 14.980 pachete cu țigări, de diferite mărci, de proveniență ucraineană.

Întreaga cantitate de țigări în valoare de 175.200 lei a fost ridicată în vederea confiscării, iar în continuare se fac verificări pentru identificarea persoanelor implicate și documentarea întregii activități infracționale, a menționat Poroch Serițan.

El a mai spus că și polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Siret, au descoperit abandonate în apropierea frontierei de stat pe raza localităţii Muşeniţa mai multe colete voluminoase ce conțineau țigări provenite din contrabandă.

Coletele au fost transportate la sediul sectorului, unde în urma inventarierii a rezultat cantitatea totală de 6.000 pachete țigări, marca Compliment, de proveniență ucraineană.

Întreaga cantitate de țigări în valoare de 70.200 lei a fost ridicată în vederea confiscării, iar în continuare se fac cercetări în vederea depistării persoanelor implicate în acțiunea de contrabandă.(N.B.)