Incendiu la o hală de reciclare anvelope din Grănicești lichidat la timp de pompieri, înainte ca acesta să se propage la întreaga clădire și la utilajele din interior

Un incendiu izbucnit joi dimineața la o hală de reciclare anvelope, din satul Slobozia, comuna Grănicești a fost stins în timp util de pompierii militari ai Gărzii de Intervenție Siret și ai Detașamentului de Pompieri Rădăuți, împreună cu lucrătorii Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență Grănicești și Milișăuți, care au intervenit cu cinci autospeciale cu apă și spumă și o ambulanță SMURD.

Incendiu fabrică reșapat cauciucuri Slobozia, arhivă

Conform ISU Suceava, la sosirea echipajelor de intervenție, ardea în interiorul halei, cu pericol de propagare a flăcărilor la întreaga construcție și la deșeuri de anvelope depozitate în apropiere.

Au ars echipamente electrice, pulberi textile și de cauciuc, benzi transportoare din cauciuc și patru panouri tip „sandwich” din pereții halei. S-au degradat componente ale unor utilaje tehnologice. Potrivit ISU Suceava, flăcările au fost localizate și lichidate la timp, înainte ca acestea să se propage la întreaga clădire și la utilajele din interior.

Incendiul a izbucnit, cel mai probabil, din cauza unor scântei mecanice, provenite de la utilaje tehnologice, și care au aprins pulberi textile din componența anvelopelor, precizează ISU Suceava.

Din fericire, nu s-au înregistrat victime, iar pompierii au salvat hala de reciclare, cu utilajele și bunurile aferente, precizează sursa citată.

La această fabrică de reșapat cauciucuri au mai fost înregistrate incendii în ianuarie 2012 și aprilie 2015.

(N.B.)