Candidații suceveni au trecut de prima probă a concursului de manageri de spital


Intră acum și în grupul de

Cei doi candidații suceveni pentru funcțiile de manager al Spitalului Județean "Sf. Ioan cel Nou” Suceava, respectiv al Spitalului Psihiatrie Cronici Siret au fost admiși la prima probă a concursului, cea a testului grilă cu întrebări din legislație. Ovidiu Neamțu, care candidează pentru funcția de conducere la cel mai mare spital din județ a obținut 8,40, iar Tiberiu Rotaru, candidat la șefia spitalului siretean a obținut 8,90.

Până pe 28 octombrie, la ora 14, sunt așteptate contestațiile, urmând să fie anunțate data și ora celeilalte probe, care constă în susținerea proiectului de management.

Postul de director general al unității medicale județene sucevene a rămas liber după ce, la începutul lui ianuarie, fostul manager ec. Costică Dăscăliuc, a fost demis din funcție pe motiv de “management defectuos”. Conducerea unității  a fost preluată interimar de directorul medical dr. Doina Elana Ganea, care a declarat din start că nu dorește să candideze pentru această funcție, fiind șeful Secției oncologie a spitalului.

După două luni, pe neașteptate, începând cu data de  10 martie 2008 a fost numit manager Ovidiu Neamțu, la doar două zile fiind revocat însă din funcție, tot de ministru, după un scandal prin care se dezaproba la toate nivelele locale această numire. Se spunea la vremea respectivă că numirea acestuia avea un scop, și anume avizarea construirii în curtea spitalului județean a unui supermarket „PLUS”. 

Pentru șefia spitalelor Orășenesc Solca și de Boli Cronice Siret, ambele conduse de mai multe vreme cu titlu interimar, nu și-a depus dosarul niciun candidat. Spitalul Orășenesc Solca este condus de directorul interimar dr. Adrian Ignat, care-și anunțase inițial intenția de a participa la concurs. Acesta a declarat apoi că a avut o problemă în familie și de aceea nu s-a înscris, dar a precizat că se va înscrie la următorul concurs. Dr. Ionuț Grigore, directorul interimar la Spitalul Boli Cronice Siret a menționat că nu a candidat “din motive de sănătate”.

La concursul care se desfășoară până pe 4 noiembrie s-au înscris 48 de candidați din toată țara, 1 fiind respins în urma testului grilă iar doi retrăgându-se din start.
 


Intră acum și în grupul de