Echipa de medici care va asigura gărzile în viitorul centru de permanenţă din cartierul sucevean Burdujeni, definitivată. Se aşteaptă finalizarea lucrărilor de igienizare şi de dotare a spaţiului cu aparatură medicală şi mobilier.


Intră acum și în grupul de

Directorul executiv al DSP Suceava, Cătălina Zorescu, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că a fost definitivată echipa medicală, formată din şapte medici de familie din Suceava şi din comunele limitrofe, care îşi va desfăşura activitatea în viitorul centru de permanenţă ce va funcţiona în cartierul sucevean Burdujeni.

Zorescu a precizat că în cursul zilei de luni a avut o întâlnire cu reprezentanţi ai Primăriei Suceava în cadrul căreia s-au purtat discuţii privind amenajarea şi dotarea centrului de permanenţă din cartierul Burdujeni.

Ea a spus că echipa de medici care va asigura garda în acest centru este pregătită şi aşteaptă cu interes finalizarea lucrărilor de igienizare a spaţiului şi dotarea cu aparatură medicală şi mobilier.

“Mulţumim şi celor de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava care ne ajută cu ce au ei disponibil ca aparatură şi instrumentar, fiind foarte receptivi şi chiar încântaţi de ideea deschiderii centrului de permanenţă din Burdujeni”, a mai spus medicul sucevean.

Directorul executiv al DSP Suceava s-a declarat încântată că medicii de familie au răspuns invitaţiei DSP Suceava de a forma echipa medicală care va asigura gărzile în viitorul centru de permanenţă adăugând că “ au fost mai mulţi doritori, decât posibilităţi” şi că acum mai sunt alţi cinci medici care ar putea forma o echipă pentru un al doilea centru de permanenţă în municipiul Suceava, iar în aceste condiţii că se va căuta un alt spaţiu care să se preteze pentru această destinaţie de asistenţă medicală, de preferat în cartierul Iţcani.

Ea a subliniat că funcţionarea unor centre de permanență în cartierele Burdujeni şi Iţcani permite asigurarea asistenței medicale pentru persoanele care locuiesc la o distanţă mai mare faţă spital.

De precizat că centrul de permanenţă din Burdujeni ar urma să  asigure asistența medicală în intervalul orar 15.00-8.00, precum și în zilele de sâmbătă, duminică și  sărbătorile legale, spaţiul cu această destinaţie fiind pus la dispoziţie de Primăria Suceava.

Potrivit legislaţiei, un Centru de Permanenţă fix trebuie să îndeplinească standardele minimale în privinţa dotărilor, între acestea numărându-se mobilierul specific, aparatura pentru resuscitare(defibrilator şi tuburi de oxigen etc), aparatură de monitorizare- evaluare, dar şi materiale şi dispozitive auxiliare.

Ordinul nr. 697 pentru aprobarea Normelor metodologice cu privire la asigurarea continuităţii asistenţei medicale primare prin centrele de permanenţă prevede că medicii de familie care activează în cadrul acestor centre pot acorda consultaţii pentru urgenţele medico-chirurgicale de cod verde.

(Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de