Rozopol insistă ca medicii să se implice mai mult în viața administrativă a unităților medicale


Intră acum și în grupul de

Candidatul PNL Suceava pentru Camera Deputaților pe colegiul Gura Humorului –Câmpulung Moldovenesc, Philip Rozopol, a declarat miercuri că majoritatea medicilor din colegiul său, cu care a discutat în ultimele zile sunt pentru revenirea în viața spitalelor în care lucrează și doresc să se implice mai mult în actul de management al unității medicale de care aparțin. Rozopol a recunoscut că perioada cât PNL a fost la guvernare s-a „insistat poate prea mult” pe proceduri și pe modul în care un doctor bun poate ajunge directorul unui spital.

Philip Rozopol susține că medicii cu care a discutat ar dori să se implice mult mai mult, dacă legislația ar fi mai permisivă. „Nu putem face din spitale fabrici pentru că aici se lucrează cu oameni și nu cu tablă. În zona colegiului meu există o preocupare foarte serioasă în rândul medicilor pentru îmbunătățirea actului de management al spitalelor și cred că ar trebui să revizuim modalitatea prin care un medic poate susține un examen pentru ocuparea postului de director al unui spital”, a spus Rozopol.

Din punctul său de vedere în zona Gura Humorului și Câmpulung Moldovenesc „există o preocupare pentru dezvoltarea unui act medical de calitate”. Candidatul PNL a vorbit și despre dorința introducerii „cardurilor naționale de sănătate” în vederea eficientizării reformei în sănătate.
 


Intră acum și în grupul de