Gospodaru: „Doresc ca Gura Humorului și Câmpulung să devină și în fapt, nu doar declarativ, stațiuni turistice de interes național”


Intră acum și în grupul de

Candidatul PD-L la Camera Deputaților în colegiul Gura Humorului-Cîmpulung Moldovenesc, Dan Gabriel Gospodaru, a făcut cunoscute, miercuri, cele cinci direcții de acțiune din programul pe care îl va pune în practică în calitate de viitor deputat.
Astfel, în cadrul unei conferințe de presă, Gospodaru a declarat că o primă direcție ar fi finalizarea lucrărilor de modernizare a drumurilor și alimentarea cu apă a localităților. El  s-a referit aici la finalizarea lucrărilor de modernizare a DN 17 pe tronsonul care străbate localitățile colegiului în care candidează, finalizarea modernizării drumului de legătura între Mănăstirea Humorului și Sucevița precum și Voroneț – Slatina, finalizarea proiectelor depuse de administrațiile locale la OG 7/2006, ale căror lucrări au fost începute, dar sunt blocate în acest moment din cauza nealocării de către Guvern a fondurilor necesare și alimentarea cu apă și canalizare pentru localitățile din colegiu care nu au beneficiat de aceste proiecte de investiții prin SAPARD sau prin programul guvernamental.

Următoarele două direcții de acțiune amintite de candidatul PD-L se referă la realizarea lucrărilor de regularizare a cursului râului Moldova și afluenților săi și la dezvoltarea și promovarea  turismului religios și a celorlate forme de turism. „Acest lucru se va putea realiza o dată cu modernizarea și reabilitarea infrastructurii. Doresc ca Gura Humorului și Câmpulung să devină și în fapt, nu doar declarativ, legislativ, așa cum se întâmplă acum, stațiuni turistice de interes național”, a spus Gospodaru.

Ultimele două direcții de acțiune din programul candidatului la funcția de deputat vizează atragerea de fonduri pentru modernizarea unităților medicale de stat și stimularea inițiativei private în domeniul medical și crearea de noi locuri de muncă prin atragerea investițiilor în activități industriale și turism. „Vrem să modernizăm spitalele din Gura Humorului – Secția exterioară Frasin – fostul Spital de boli profesionale Frasin, a cărui clădire se află în acest moment în proprietatea MinBucovina, companie aflată în procedură de lichidare), Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc. De asemenea ne zbatem pentru crearea de locuri de muncă în condițiile în care ramura industrială, de producție în zona Câmpulung – Gura Humorului, bazată în trecut pe activități miniere, este în prezent ca și inexistentă. Se impun demersuri pentru atragerea investițiilor și în alte domenii decât turismul, comerțul și serviciile adiacente”, a arătat Gospodaru. El și-a exprimat speranța că această campanie electorală care va începe se va desfășura în spirit de fair-play, bazată pe inițiative concrete de dezvoltare a  zonei, cu respectarea legislației electorale.

 


Intră acum și în grupul de