Diplomă Cambridge pentru 77 de elevi din 7 licee sucevene


Intră acum și în grupul de

La Colegiul Național „Petru Rareș” Suceava a avut loc miercuri, ceremonia de decernare a certificatelor Cambridge celor 77 de elevi care au trecut examenul de limbă din vară. Este al patrulea an de când Colegiul "Petru Rareș" organizează acest examen și al doilea în care certificatele sunt înmânate în mod festiv. Precizăm că 55 dintre elevi sunt de la colegiul gazdă, din clasele a XI-a, cei mai mulți, și a XII-a, majoritatea de la clase bilingve, iar restul elevilor sunt de la colegiile “Ștefan cel Mare”, “Mihai Eminescu”, Colegiul Economic “Dimitrie Cantemir”, Colegiul Tehnic Alimentar, Colegiul de Artă, toate din municipiul Suceava,  și Colegiul  “Eudoxiu Hurmuzachi” din Rădăuți.

Elevii respectivi și-au semnat diplomele care au fost înmânate în cadru festiv de reprezentanta Consiliului Britanic Iași, Ecaterina Petreanu. Aceasta a precizat că aceste diplome sunt “valorificabile în foarte multe situații”, cei care au un asemenea certificat putând beneficia cu prioritate de burse de studiu în universități din străinătate,  pot primi echivalarea cunoștințelor de limbă la unele universități din țară care le recunosc testul Cambridge sau pot accede în companii internaționale care funcționează în România sau străinătate.

Examenele Cambridge sunt examene de competență lingvistică pentru cetățenii vorbitori de altă limbă. Oricine poate să se înscrie pentru susținerea testării de competență lingvistică, iar absența unor cunoștințe de engleză poate fi completată prin participarea la cursuri de pregătire, contra cost. Există mai multe tipuri de certificate: pentru cei mai tineri dintre participanți este accesibil certificatul YLE,  grupa de vârsta fiind 10-12 ani, pentru elevii claselor a VIII-a fiind disponibil certificatul PET. Certificatul Cambridge este valabil pe viață.
 


Intră acum și în grupul de