Centru de resurse pentru părinți și copii, la Școala „Miron Costin”


Intră acum și în grupul de

La Școala „Miron Costin” Suceava funcționează, începând de luna aceasta, Centrul de resurse pentru părinți și copii, deschis de unitatea școlară în parteneriat cu Organizația „Salvați Copiii”. Potrivit președintelui Organizației, Camelia Iordache, în cadrul Centrului se vor derula programe care se adresează copiilor, părinților și cadrelor didactice. Unul dintre programe este intitulat  „Educarea copilului fără violență – Disciplina pozitivă” și  are scopul de a-i conștientiza pe profesioniștii care lucrează cu copiii și familiile acestora cu privire la efectele pedepselor fizice și psihologice asupra copiilor și la necesitatea de a pune capăt acestor pedepse. Programul promovează o educație și o disciplină pozitive, în conformitate cu dreptul copilului de a se bucura de o dezvoltare sănătoasă și de a nu suferi de pe urma nici unei forme de violență.

Proiectul „Suntem prietenii tăi”, destinat copiilor ai căror părinți sunt plecați în străinătate și familiilor acestora, urmărește să-i sprijine pe copiii să înțeleagă problemele sociale care au determinat plecarea părinților și să se adapteze  situației, evitând astfel comportamentele deviante: absenteinsm, abandon școlar, violență, consum de alcool.

Centrul de resurse pentru părinți și copii de la Școala „Miron Costin” oferă și consiliere psiho – socială pentru copii, părinți și cadre didactice. Serviciile Centrului sunt asigurate de 2 psihologi și 1 asistent social.

 


Intră acum și în grupul de