Cinci puncte de colectare a deșeurilor electrice și electronice, în municipiul Suceava


Intră acum și în grupul de

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) , a comunicat că Primăria Suceava și firma „ROSAL” au stabilit 5 locații, unde, sâmbătă, când va avea loc cea de a patra ediție a campaniei „Marea debarasare”, vor fi preluate deșeurile electrice și electronice. Punctele de colectare vor funcționa între orele 9-14 în parcările de la fostul restaurant „DORNA” din cartierul George Enescu, de la piața agroalimentară centrală și de la Primărie,  în fața magazinului „PREMIER” din cartierul Obcini și vizavi de piața agroalimentară din Burdujeni.

Șeful APM, Vasile Oșean, a anunțat că, pe lângă aceste locații, cetățenii care doresc să renunțe la echipamentele electrice și electronice defecte, le vor putea depozita fie la punctele de colectare a deșeurilor menajere, fie în fața locuințelor. El a mai adăugat că sâmbătă, între orele 9-14, va fi asigurat dispeceratul atât la sediul Primăriei, telefon 0230/212696, cît și la sediul „ROSAL”, telefon 0230/516446, pentru preluarea solicitărilor populației, în vederea transportului deșeurilor electrocasnice voluminoase.

La a patra ediție a campaniei „Marea debarasare”, în județ vor fi folosite două camioane, de câte 7 tone și jumătate, care vor circula pe rutele Suceava – Ilișești – Păltinoasa – Gura Humorului – Frasin – Stulpicani – Poiana Mărului – Slatina – Cornu Luncii – Baia – Vadu Moldovei, respectiv Suceava – Șcheia – Todirești – Botoșana – Solca – Marginea – Volovăț – Rădăuți – Milișăuți – Grănicești – Dragomirna – Suceava. Acțiunea se va desfășura și în Rădăuți, Cîmpulung Moldovenesc, Vatra Dornei, Fălticeni, Gura Humorului, Siret, Frasin și Solca.

La ediția precedentă a campaniei, din 4 octombrie, în județul Suceava a fost colectată o cantitate de peste 30 de tone de deșeuri electrice și electronice. Șeful APM speră ca și acțiunea de sâmbătă să se deruleze cu succes.

 


Intră acum și în grupul de