Schimbare de „gardă” la Centrul Militar Județean Suceava


Intră acum și în grupul de

La Centrul Militar Județean Suceava, unitate și instituție militară reprezentativă a Armatei României în plan teritorial, are loc zilele acestea „rocada” între generații. Colonelul Viorel Mihăescu, comandant al Centrului Militar din anul 2002, predă ștafeta, la cerere, începând cu 01.11.2008 mai tânărului său coleg locotenent colonel Mugurel Anton.
Timp de 37 de ani colonelul Viorel Mihăescu și-a făcut datoria în uniformă militară, față de instituția armatei, îndeplinind funcții de la comandant de pluton, ofițer de stat major, locțiitor al comandantului și încheind cariera cu funcția de comandant de unitate. Un om integru, foarte bine pregătit profesional, după absolvirea liceului militar la Câmpulung Moldovenesc și a Academiei Forțelor Terestre din Sibiu, a îndeplinit funcții militare la Regimentul Mecanizat din Râmnicul Sărat.

Provenind din Șcheia Bucovinei, a revenit în anul 1980 pe meleagurile natale și s-a făcut remarcat în întreg județul Suceava, pregătind generații de elevi din școli și licee la pregătirea militară a tineretului, ulterior, ca ofițer de stat major, a contribuit la dezvoltarea deprinderilor militare ale salariaților din întreprinderile și instituțiile județului Suceava, în cadrul pregătirii teritoriului economiei și populației pentru apărare. În decembrie 1989, evenimentele l-au găsit în Statul Major Municipal al Gărzilor Naționale, unde, în subordinea colonelului Zaharie Cojocaru – Cavaler al Ordinului „Mihai Viteazu” – a gestionat cu discernământ situațiile de cele mai multe ori contradictorii, reușind să insufle populației încrederea în armată, siguranță și liniște.

În ultimii 6 ani în funcția de comandant al Centrului Militar Județean Suceava a îmbinat armonios deprinderile militare cu cele de manager al unei instituții publice, fiind licențiat în științele administrației publice, absolvent al cursurilor postuniversitare de psihopedagogie, managementul resurselor umane și materiale, evaluarea riscurilor în mediile de muncă, a reușit cu adevărat să realizeze ca Centrul Militar să fie interfața armatei cu societatea civilă, personalul unității dovedind că este în serviciul cetățenilor din județ. A contribuit la dezvoltarea și modernizarea instituției Centrului Militar, de asemenea a promovat, îndeosebi în mediul militar, imaginea Bucovinei ca ținut istoric de baladă și vis, inițiind numeroase vizite atât oficiale, a unor delegații militare, cât și private a numeroși colegi din celelalte județe ale țării.

În relația cu conducătorii structurilor administrației locale, a operatorilor economici, precum și cu celelalte structuri miltare din județ, colonelul Viorel Mihăescu a fost un factor de echilibru dovedindu-se un bun colaborator și un bun organizator al activităților cu caracter militar pe teritoriul județului. Începând cu 01.11.2008 întrând în rândul Asociației Cadrelor Militare în Rezervă și Retragere se va implica și mai mult în viața societății civile atât pe plan politic cât și economic îmbinând calitățile de militar profesionist  cu cele de om politic și, de ce nu, de om de afaceri.

Având în vedere faptul că este foarte cunoscut în județul Suceava, colonelul Viorel Mihăescu a fost deja curtat de mai multe partide politice, urmând să-și analizeze convingerile, până acum fiind apolitic. Pe linie de afaceri și-a pregătit ieșirea la pensie prin studiile civile făcute și și-a înființat Serviciul extern de securitate și sănătate în muncă abordând o problemă nu numai de actualitate ci mai ales de perspectivă. Doamne ajută!
Noul comandant al Centrului Militar Județean Suceava, locotenent colonel Mugurel Anton s-a născut la 08 februarie 1965 în comuna Adâncata, județul Suceava. După perioada de școlarizare și-a desfășurat activitatea în unități militare din Botoșani, evoluând în funcții de execuție și de conducere cu rezultate deosebite.

Începând cu anul 2001 activează în Centrul Militar Județean Suceava ocupând funcții de conducere ca șef de birou, șef de stat major, locțiitor al comandantului. Posedă o vastă experiență în lucrul cu oamenii iar pregătirea universitară, postuniversitară și de masterat i-au completat și desăvârșit calitățile. În acest sens trebuie subliniat că este absolvent al Facultății de Inginerie Mecanică, al cursurilor postuniversitare de formare psihopedagogică și a masteratului în comunicare și relații publice.

Vasta pregătire profesională și-a dovedit-o și în ultima funcție îndeplinită, cea de locțiitor al comandantului, având responsabilități în domeniile specifice Centrului Militar, respectiv promovarea profesiei militare, asigurarea cu resurse umane și materiale a structurilor de apărare la mobilizare și război, activități de garnizoană, rezolvarea cererilor rezerviștilor.
Pensie lungă și cu sănătate domnule colonel în rezervă Viorel Mihăescu, succes și la mai mare domnule locotenent colonel Mugurel Anton – comandant al Centrului Militar Județean Suceava.

 


Intră acum și în grupul de