Șahtior s-a calificat în sferturile Cupei Ucrainei


Intră acum și în grupul de

Răzvan Raț a marcat un gol în partida câștigată de Șahtior Donețk, echipă pregătită de Mircea Lucescu, în fața celor de la Zakarpattia, într-o partidă ce a contat pentru optimile de finală ale Cupei Ucrainei.

Internaționalul român, care a fost integralist, a punctat din penalty, în minutul 86, și a închis tabela, concretizând astfel victoria care i-a calificat pe „mineri” în sferturile de finală ale competiției. Fundașul român se află la prima reușită în acest sezon pentru echipa pregătită de Mircea Lucescu, tehnicianul care se află pe picior de plecare în urma rezultatelor nesatisfăcătoare din campionat.

Raț a arătat încă de la începutul partidei o mare poftă ofensivă, el având în prima repriză două urcări în atac, care s-au soldat cu șuturi periculoase. În partea secundă, înaintea golului, românul a mai avut o ocazie bună de a marca. Cupa Ucrainei, câștigată și sezonul trecut de cei de la Șahtior, a rămas unul dintre puținele obiective realizabile ale celor din Donețk. În campionat, echipa lui Lucescu se află la 15 puncte distanță de liderul Dinamo Kiev, iar în Liga Campionilor o calificare în optimi pare greu de obținut.
Am testat și alți jucători pe lângă titularii obișnuiți. Sunt mulțumit de joc și sper să repetăm astfel de prestații și în campionat, dar și în Liga Campionilor" – Mircea Lucescu, antrenor Șahtior
6 trofee a câștigat Lucescu cu Șahtior: trei titluri, o Cupă a Ucrainei și două Supercupe ale Ucrainei

1 reușita de ieri a fost prima a sezonului pentru internaționalul român Răzvan Raț.


Intră acum și în grupul de