Șase elevi germani au trăit românește timp de o săptămână


Intră acum și în grupul de

În cadrul unui parteneriat educațional, șase elevi de la Liceul “Wrenher-von-Braun” din Friedberg, Germania, și profesorul lor Matthias Egger s-au aflat în aceste zile la Colegiul Național “Petru Rareș” Suceava. Parteneriatul se află la a VI-a ediție, anul acesta fiind încheiat în mod oficial, în luna aprilie, pentru o perioadă de 10 ani de-acum încolo. Schimbul de elevi a început cu vizita în Germania a 7 elevi de la “Petru Rareș”,  în primăvară, toți fiind de la secția matematică-informatică bilingv română-germană. Coordonatorii acestui proiect sunt prof Matthias Egger, din partea germană, și profesorii Ștefania Mitre și Mihail Erhan, de la colegiul gazdă.  
 
Potrivit prof. Ștefania Mitre,  elevii germani au locuit timp de o săptămână în familii sucevene, unde s-au simțit foarte bine, dar au avut și un program cu ore de curs, la germană, informatică, latină, fizică, engleză, matematică, istorie și franceză, pentru a cunoaște modul de predare și sistemul nostru de învățământ, în ansamblu.  
 
Oaspeții au vizitat orașul, au fost în discoteci, cafenele și prin magazine,  pentru a vedea cum  trăiesc și se distrează tinerii noștri, au vizitat mănăstirile. De asemenea, cu sprijinul decanului facultății de Istorie-Geografie, prof. univ. dr.  Ștefan Purici, a putut fi organizată o excursie la Cernăuți, unde elevii au  vizitat orașul vechi, universitatea.
 
Acest schimb de elevi are în primul rând scopul de a atrage elevii suceveni spre a învăța mai bine limba germană. În acest sens, directorul adjunct al colegiului sucevean, Anca Greculeac, a precizat că este necesar ca unii profesori care predau discipline non-lingvistice să urmeze cursuri de limba germană pentru a le putea preda în această limbă.
 


Intră acum și în grupul de