Fotbal, Liga 1 : Egal favorabil dinamoviștilor


Intră acum și în grupul de

Dinamo – Steaua    1 – 1
 
Stadion arhiplin în Șoseaua Ștefan cel Mare, pentru prima dată în acest sezon, unde Dinamo a întâlnit adversara de-o viață, Steaua București. Alb-roșii au început așa cum au făcut-o în fiecare partidă, atacuri apatice fără a pune în pericol poarta lui Zapata. Profitând de acest fapt, jucătorii steliști își fac curaj și încep ofensiva, care, în minutul 8, se concretizează prin golul lui Kapetanos, acesta fiind excelent servit de Nicoliță printr-o centrare „covrig”.
 
Rednic îl schimbă pe Diabate, accidentat, iar apărarea dinamovistă se clatină serios, Tamaș șchioapătă, joacă practic într-un picior. S-a jucat pe contre, cu faze la ambele porți, lipsa lui Bratu fiind însă resimțită din plin de dinamoviști. Cei mai periculoși sunt tot oaspeții, Semedo nimerind bara printr-un șut puternic expediat de la 20 de metri, Stancu lovește slab cu capul un balon din 6 metri, iar Rădoi îl întinde serios pe Lobonț.
 
În cea de-a doua parte, dojeniți probabil la vestiare, dinamoviștii par mai deciși să înscrie, dar forcing ul lor nu a ținut prea mult timp. Singura fază notabilă, în primele 10 minute ale reprizei secunde, se petrece în minutul 54, când Cristea face o cursă formidabilă de 35 de metri, obține o lovitură liberă în preajma careului advers, pe care tot el o execută, Zapata fiind însă la post.
 
Steaua pare mai cerebrală și mai sigură la mijlocul terenului, distanțele dintre jucătorii lui Rednic sunt tot mai mari… Totuși, „câinii” au o tresărire de orgoliu în minutul 83, Adrian Cristea reușind să înscrie cu capul după o centrare de pe partea dreaptă venită de la Torje.
 
Tribunele se aprind din nou, fanii alb-roșiilor simțind că steliștii sunt vulnerabili iar jucătorii se năpustesc spre poarta lui Zapata. Dar nimic notabil nu se mai întâmplă, și meciul se închide cu o remiză care păstrează lupta pentru titlu deschisă.
 
De menționat că arbitrul partidei, Alexandru Deaconu, puternic contestat de dinamoviști înaintea partidei, s-a achitat de sarcini, el neavând probleme deosebite în conducerea meciului.
 

Au evoluat echipele:
 
Dinamo: Lobonț, Blay, Tamaș, Julio Cesar, Diabate (Izvoranu, 19), Torje, Ropotan, Adrian Cristea, Boștină (Miranda, 57), Dănciulescu (Ze Kalanga, 62), Marius Niculae. Antrenor: Mircea Rednic.
 
Steaua: Zapata, Ogăraru, Goian, Ghionea, Golanski, Nicoliță, Rădoi, Lovin, Semedo (Toja, 66), Kapetanos (Pleșan, 79), Bogdan Stancu (D. Moreno, 54). Antrenor: Dorinel Munteanu.
 

“U” Craiova – CS Otopeni    2 – 2
 
Peste 10.000 de fani olteni au fost prezenți, la partida dintre "U" Craiova și CS Otopeni, bucuroși să revină pe „Centralul” din Bănie. Meciul s-a desfășurat într-o singură direcție, spre poarta veteranului Munteanu, acesta fiind învins chiar în minutul 6, când Prepeliță a primit o pasă excelentă de la Costea și a tras puternic de la 20 de metri.
 
Prima ocazie de gol mai clară a ilfovenilor a venit tocmai în a doua repriză, în minutul 54, Mărgărit încercând să îl surprindă pe goalkeeper-ul oltean cu un șut puternic. Bornescu a respins cu dificultate, acordând corner. Trioul ofensiv Wobay – Baird – Costea a continuat să semene panică în terenul advers, aceștia din urmă rezistând cu greu atacurilor.
 
Surpriza a venit când mai erau 15 minute de joc, Nibombe a venit lansat din spate la o lovitură de colț și a plasat, cu o lovitură de cap, balonul în vinclul lui Bornescu, aducând egalitatea pe tabela de marcaj.
 
CS Otopeni nu a reușit să mențină de rezultat decât 4 minute, căci Costea a luat o minge pe cont propriu, a „croșetat” câțiva adversari și a tras puternic. Munteanu respinge neinspirat în față, de unde Wobay a împins balonul spre poartă.
 
Echipa lui Marian Bucurescu nu s-a resemnat cu ideea unei înfrângeri, iar următoarea fază la poarta olteană a adus din nou egalarea, Kalle reușind să îl depășească pe Bornescu și înscrie în poarta goală.
 
Universitatea Craiova: Bornescu, Dănănae, Găman, Mitchell, Joshua Rose, Prepeliță, Stoica, Constantin,Gângioveanu, Julius Wobay, Baird (Dina, 69), Costea. Antrenor: Nicolo Napoli.
 
CS Otopeni: Cristian Munteanu, Dumitrescu, Nuno Diogo, Nibombe, Scarlatache (Mușat, 48), Cristian Constantin, Mărgărit, Florin Parvu, Chiacu (Kalle, 8), Junior, Jean Paul Yontcha (Liviu Gane, 68). Antrenor: Marian Bucurescu.

Farul Constanța – FC Brașov    1 – 1
 
Câteva sute de spectatori au asistat la partida dintre Farul Constanța și FC Brașov. Meciul a debutat spectaculos, încă din minutul 6, atunci când Buga a deschis scorul după o centrare reușită de pe partea dreaptă a lui Dedu. Un minut mai târziu, „marinarii” au restabilit egalitatea prin reușita lui Chico, profitând de neînțelegerea dintre Stelea și unul dintre fundașii săi.
 
Treptat, meciul s-a transformat într-un duel surd la mijlocul terenului, bucureșteanul Marius Avram, arbitrul central al întâlnirii, acordând trei cartonașe galbene în prima repriză, Cătălin Munteanu (33) și Nae Constantin (39) de la oaspeți, iar apoi Chico (41) de la gazde a fost avertizat pentru un fault dur asupra lui Ilyeș. Cel care a egalat pentru Farul, a văzut cel de-al doilea galben după o intrare prin alunecare imprudentă în minutul 58 și a fost eliminat.
 
Profitând de superioritate numerică de pe teren, în cea de-a doua parte a jocului s-a păstrat aceeași partitură, cu o dominare mai evidentă a brașovenilor și cu ocazii mari de gol neconcretizate însă, spre exasperarea lui Răzvan Lucescu. Constănțenii s-au mulțumit să păstreze rezultatul de egalitate, doar șutul puternic al lui Voiculeț din minutul 71 l-a întins serios pe Stelea, acesta reușind să respingă. Nervozitatea oaspeților dată de ratările imense le-au mai adus încă două cartonașe galbene, Zaharia și Voicu fiind avertizați.
 
Farul ocupă locul 13 cu 12 puncte, iar FC Brașov se află pe poziția 8 cu 19 puncte.
 
Farul Constanța: Curcă, Băcilă, Rastovak, B. Pătrașcu, Maxim, Cruceru, Chico Fernandez, Cosmin Matei (Pârvu, 61), Claudiu Voiculeț, Gaston Mendy (Fatay, 82), Dragan Gosic (Alibec, 72). Antrenor: Ion Marin.
 
FC Brașov: Stelea, Cristescu, Constantin, Oros, Cr. Ionescu, Voicu, Paulo Adriano (Ilyeș, 29), Mălădărășanu,  Munteanu (Roman, 59), Buga, Dedu (Zaharia, 63). Antrenor: Răzvan Lucescu.
 

 


Intră acum și în grupul de