Fotbal liga I : Alte rezultate


Intră acum și în grupul de

FC Vaslui – Gaz Metan Mediaș    1 – 1
Meciul de la Vaslui a arătat fotbal puțin, dueluri aprige la mijlocul terenului și nervi mulți. Moldovenii nu au mai câștigat un meci în prima ligă de la sfârșitul lunii august, când se impuneau la Galați, 1-0 cu Oțelul. Antrenorul lui FC Vaslui, Viorel Hizo, a avut și pentru această partidă mulți jucători indisponibili, Buhuș și NDoye suspendați, Munteanu, Cînu și Aliuță fiind accidentați, iar Petar Jovanovici și Ljubinkovici au jucat nerefăcuți complet. Gaz Metan venea la Vaslui după rușinoasa înfrângere din etapa trecută, atunci când „U” Craiova le-a administrat un sec 5-2.

Nemulțumiți de jocul favoriților, fanii vasluieni au cerut demisia lui Hizo, iar jucătorii galben-verzi au fost apostrofați după fiecare oportunitate ratată de a înscrie, mai ales după ce oaspeții au deschis scorul. În minutul 76, Ciprian Prodan a luat o minge pe cont propriu pe partea stângă, a intrat în centru și a șutat puternic din preajma careului de 16 metri zguduind plasa porții lui Kuciak. Speranțele au reapărut în tribune, când Ljubinkovic (79) restabilește egalitatea de pe tabelă, printr-o lovitură de cap, după un corner executat de Burdujan. În urma acestui rezultat de egalitate, FC Vaslui ocupă locul 11, cu 17 puncte, în timp ce medieșenii au urcat până pe locul 13, cu 12 puncte strânse.

FC Vaslui: Kuciak, Markovic, Ghencev, Kirilov, Hugo Luz, Petar Jovanovic, Ljubinkovic, Neagu (Zmeu), Gheorghiu, Mike Temwanjera, Nemanja Jovanovic (Burdujan). Antrenor: Viorel Hizo.

Gaz Metan Mediaș: Ștețca, Falemi, Nohai, Buzean, Hoban, Sabou (Edson), Voicu, R. Zaharia (Crăciun), Curtean, Eric de Oliveira, Ciprian Prodan (Boaru). Antrenor: Cristi Puștai.

Poli Iași – Pandurii Tg. Jiu    1 – 1

Ionuț Popa nu a mai suportat problemele financiare cu care se confruntă Politehnica Iași, iar remiza de vineri cu Pandurii a fost picătura care a umplut paharul: „Le-am spus jucătorilor că nu mă mai prezint la echipă în condițiile în care am jucători care nu pot juca. Vă mulțumesc. La revedere”, au fost singurele cuvinte ale tehnicianului, care a confirmat că decizia sa este definitivă și deja are bagajele făcute să plece la Arad.

Doar 1300 de spectatori au asistat la partida dintre Politehnica Iași și Pandurii Tg. Jiu, vecine de clasament în Liga I. Echipa antrenată de Ionuț Popa a întâlnit un adversar motivat, care s-a dovedit greu de depășit. Cu toate acestea, după 15 minute de joc cursiv, cu faze la ambele porți, Lucian Munteanu deschide scorul în urma unui corner venit de pe partea stângă, fundașul moldovean este primul la balon și înscrie cu capul de lângă Raskovic. Doar 10 minute a ținut bucuria ieșenilor pentru că Tilincă, atacantul îndepărtat de la CFR Cluj, a egalat după o lansare în adâncime și o ieșire hazardată a portarului Pleșca, reușind astfel să înscrie pentru a patra oară în acest sezon. Din păcate pentru Tilincă, el s-a accidentat grav după pauză, când la un duel în aer s-a ciocnit violent cu portarul ieșean, în suprafața careului de 6 metri.

Dacă prima repriză nu a pus probleme centralului Lucian Dan, acesta nefiind nevoit să arate vreun avertisment, în cea de-a doua primul care a văzut cartonașul galben a fost portarul oltenilor, Razvan Stanca (53), pentru trageri repetate de timp. În același minut Ionuț Stancu intră „la rupere” la Ghindeanu și este avertizat.

Duritățile au continuat, iar cel care a deschis scorul, Munteanu, faultează și primește pe merit cartonaș galben. Naidin intră prin alunecare la Valentin Simion, dar nu reușește să evite contactul și este la rându-i „pedepsit”.

Gorjenii s-au descurcat foarte bine, punând excelent în teren tactica lui Sorin Cârțu, după victoria din etapa trecută, împotriva Vasluiului, obținând un punct meritat pe terenul ieșenilor. Echipa antrenată de Ionuț Popa, Poli Iași, dezamăgește din nou suporterii cu acest semieșec, după ce etapa trecută a fost zdrobită de FC Argeș. Moldovenii rămân în zona retrogradării, pe locul 13 cu 11 puncte în timp ce Pandurii sunt pe poziția 12 cu 15 puncte acumulate.

Poli Iași: Pleșca, I. Stancu, Ad. Ilie (Milea), Onuț, Buta, Sfârlea (Tănasă), L. Munteanu, Bernsjak (Oprea), Naidin, N. Viveiros, Bîlbă. Antrenor: Ionuț Popa.

Pandurii Tg. Jiu: Răzvan Stanca, Mândrean, Chibulcutean, A. Rus, Florin Popete, Raskovic (Dedu), Adrian Nalați, Florin Stângă, Robert Vancea, Daniel Ghindeanu (Murgan), Cosmin Tilincă (Valentin Simion). Antrenor: Sorin Cârțu.

CFR Cluj – Unirea Urziceni    1 – 0

Așa cum se anticipa, duelul dintre CFR Cluj și Unirea Urziceni a fost aprig disputat, cu fotbal de calitate. În primul mitan, am avut parte de un meci tacticizat, în special la mijlocul terenului, cu sclipiri tehnice ale clujenilor. Faze bune de joc au fost la ambele porți, ritmul activ de joc nereușind însă să surprindă unul dintre cei doi goalkeeper i. Primii care au pus poarta adversă în pericol au fost ialomițenii, atunci când Mara a centrat pentru Apostol, dar Stăncioiu a reținut fără probleme. Tot Mara a fost cel care a amenințat poarta adversă, portarul „feroviarilor” a respins în față dar niciun jucător oaspete nereușind să pună „latul” la acel balon. Clujenii au o ocazie clară de a deschide scorul prin Peralta, care șutează din 16 metri, dar balonul poposește în brațele tânărului portar lituanian, Arlauskis, cel ce apără buturile Unirii, iar Culio, dintr-o lovitură liberă, lovește bara transversală.

Trei galbene a scos din buzunar în prima repriză arbitrul central, Cristi Balaj, Cadu de la CFR (29), Apostol (33) și Onofraș (36) de la oaspeți fiind avertizați pe rând.

Repriza secundă debutează în forță, CFR-iștii revenind de la vestiare mai proaspeți. După mai multe ocazii, Y. Kone, cel care l-a înlocuit pe Didi, accidentat în prima repriză, preia pe piept în careul advers după pasa lui Culio de 40 metri și înscrie.

Elevii italianului Trombetta s-au mulțumit cum decurge jocul în favoarea lor, fiind poate deja cu gândul la meciul din Champions League, marți ei urmând să joace „acasă” cu Bordeaux. Atacurile Urziceniului sunt sterile, iar singurul șut periculos vine de-abia în minutul 90, când Brandan trage puternic, dar Stăncioiu reține cu siguranță.

Astfel, CFR Cluj a acumulat 22 puncte și egalează la puncte Steaua, iar Unirea rămâne momentan pe locul 2, cu 27 puncte.

CFR Cluj: Stăncioiu, Tony, Mureșan, Cadu, Alvaro, Pereira, Trică, Sixto Peralta, Emanuel Culio (Oberman, 69), Sebastian Dubarbier (E. Kone, 83), Didi (Y. Kone, 21), Galliasi. Antrenor: Maurizzio Trombetta.

Unirea Urziceni: Arlauskis, Daniel Galamaz, Bruno Fernandes, Bordeanu, Nicu Epaminonda, Ricardo Gomez, Răzvan Pădurețu, Bogdan Mara (Frunz, 79), Cătălin Apostol (Brandan 58), Marius Onofraș (Rusescu 61), Marius Bilașco. Antrenor: Dan Petrescu.


Intră acum și în grupul de