PD-L a început ofensiva pe Moldova de la Piatra Neamț


Intră acum și în grupul de

  Aproximativ 10.000 de persoane, o mare parte din ele fiind din județele Moldovei, au fost prezente vineri seară pe stadionul „Ceahlăul”, din Piatra Neamț, la lansarea candidaților PD-L pentru alegerile parlamentare din 30 noiembrie. „Marea de oameni” avea în comun faptul că era îmbrăcată cu haine portocalii și flutura steaguri ale partidului. După ce pe scena amplasată pe stadion au cântat Simplu și Andreea, în fața participanților au venit liderii centrali ai PD-L și candidații partidului la alegerile parlamentare. Președintele Partidului Democrat-Liberal, Emil Boc, a anunțat de la microfon că obiectivele partidului său sunt „România portocalie”, „câștigarea alegerilor” și „fotoliul de premier pentru Theodor Stolojan”.

„PD-L este echipa ce va trimite definitiv în istorie guvernarea PNL-PSD”, a ținut să spună Emil Boc, explicând că PD-L va face politică doar pentru cetățeni. „Actualul Guvern a spus că nu sunt bani pentru salarizarea profesorilor. Bani sunt, dar nu trebuie dați clientelei politice. PD-L va milita atât pentru salarii mai mari pentru profesorii, cât și pentru salarii corespunzătoare și pentru celelalte categorii sociale”,  a explicat președintele democrat-liberalilor. Liderul PD-L a arătat că Guvernul actualul plătește cu 30.00 de euro funcționari, în timp ce un pensionar, fără să cheltuiască nimic, ar strânge acești bani în 28 de ani. Boc a mai spus că șansa modernizării României este PD-L, care, în viziunea sa, va elimina risipa și va face o reformă adevărată. „Să-i batem la vot să le sune benzina în Logan-urile de 70.000 de euro”, a conchis ironic Boc, făcând trimitere la scadalul achiziționării de mașini Logan de către Polițe la prețul de ..numai 70.000 de euro.

       La rândul său, co-președintele PD-L Theodor Stolojan a declarat că partidul său își propune să câștige „bătălia pentru productivitate, competitivitate și performanță”. „Principiul actual de guvernare este furăm și dăm pomeni săracilor”, a menționat Stolojan care a ținut să sublinieze că s-a ajuns ca numărul de miniștri ai Cabinetului Tăriceanu care bat drumul la DNA să fie mai mare decât numărul de kilometri de autostradă făcuți de actualul Guvern. El a anunțat că un program important al partidului este pensia minimă garantată de 350 de lei și de care vor beneficia aproximativ 1,2 milioane de români, în special cei din domeniul agricol. Stolojan s-a pronunțat pentru o bună educație, pentru un sistem sanitar mai bun și pentru modernizarea drumurilor, arătând că toate acestea vor putea fi duse la îndeplinire de un viitor guvern al PD-L. „În patru ani, vom trece de la mediocritate la performanță”, a decretat Stolojan.

 


Intră acum și în grupul de