Trei cazuri de meningită, înregistrate în județ


Intră acum și în grupul de

În județul Suceava au apărut și primele cazuri de meningită, fiind vorba despre doi copii din Suceava și un adult din Rădăuți. Potrivit șefului Autorității de Sănătate Publică Suceava, dr. Alexandru Lăzăreanu, bolnavii, doi copii, unul în vârstă de 4 ani și celălalt de 8 ani, precum și un adult în vârstă de 35 ani, au făcut forme medii de meningită, în momentul de față fiind spitalizați. Acesta a ținut să precizeze că este vorba de cazuri izolate și nu se pune problema izbucnirii unei epidemii de meningită în județ.

De asemenea, șeful ASP Suceava a mai spus că, în județ, afecțiunile respiratorii de sezon se mențin în limitele normale pentru această perioadă și a adăugat că, până în prezent, nu a fost înregistrat nici un caz de gripă.

Astfel, în ultima săptămână, au fost înregistrate 2.601 de infecții acute de căi respiratorii superioare, iar în 52 de cazuri a fost necesară internarea, 762 de bronhopneumonii și pneumonii, care au necesitat internare în 68 de cazuri. Tot săptămâna trecută, vaccin antigripal a fost administrat gratuit pentru 12.568 de persoane.

 


Intră acum și în grupul de