Jandarmii autohtoni se antrenează alături de colegi din 12 structuri similare europene


Intră acum și în grupul de

IJJ Suceava a anunțat că în perioada 05-24 noiembrie a.c., un număr de 15 jandarmi români participă la stagiul de „Antrenament al Forțelor de Poliție din Uniunea Europeană” – EUPFT, care se desfășoară la Centrul de Pregătire de la Saint-Astier, al Jandarmeriei Naționale Franceze. Timp de trei săptămâni, jandarmii români se vor antrena alături de militari din structuri similare din 12 țări europene, precum: Franța, Olanda, Portugalia, Marea Britanie, Spania, Polonia, Ungaria, Estonia, Letonia, Lituania, Slovenia și Slovacia.

Antrenamentul constă în planificarea și executarea diferitelor aplicații tactice și exerciții din domeniul gestionării crizelor și fenomenelor de tulburare a ordinii publice într-un teatru de operații. Pe timpul exercițiilor, jandarmii români vor folosi echipamentul, tehnica și armamentul din dotarea proprie.
Stagiul EUPFT se desfășoară în cadrul programului ”Instrumentul de Stabilitate”, prin care Comisia Europeană a atribuit Jandarmeriei Naționale Franceze sarcina organizării, în anul 2008, a unui antrenament pentru membrii forțelor de poliție și jandarmerie din statele membre ale Uniunii Europene, care ar putea fi dislocați în misiuni internaționale.
 


Intră acum și în grupul de