Cinci secții ale Spitalului Județean au realizat deja ghidurile de proceduri privind abordarea pacientului și serviciilor medicale


Intră acum și în grupul de

După ce la mijlocul lunii trecute, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, dr. Tiberiu Brădățan a anunțat în cadrul unei conferințe de presă că la nivelul instituției s-au elaborat în premieră „procedurile comune de abordare a pacientului și serviciilor medicale”, un număr de cinci secții s-au dovedit a fi mai mult decât harnice. Este vorba despre secțiile gastro-enterologie, nefrologie, diabet, oftalmologie și compartimentul de igienă Acesta a precizat că procedurile se referă la circuitul bolnavului de la preluare, transport pe secție, cazare și până la actul medical în sine.

Ghidul de proceduri comune de abordare a pacientului, a trecut prin Comitetul director al Spitalului Județean Suceava iar până al sfârșitul anului în curs toate secțiile trebuie să-și elaboreze propriile ghiduri de proceduri, care vor cuprinde toate manevrele specifice secțiile. Pe baza acestor ghiduri, pe viitor va putea fi evaluată mai bine calitatea serviciilor medicale din spital.

„Sunt secții unde ghidurile se realizează mai greu pentru că și complexitatea cazurilor este mai mare. Procedurile stabilite în aceste ghiduri trebuie să fie în acord cu cele internaționale, cu Regulamentul de Ordine Interioară al unității, cu posibilitățile reale existente în spital. Procedurile trebuie însușite de tot personalul, după ce vor trece prin comitetul director”, a precizat purtătorul de cuvânt al spitalului județean sucevean.
 


Intră acum și în grupul de