Alegeri parlamentare 2008 : Aurel Burciu critică fără milă “năravurile” lui Flutur și Lungu


Intră acum și în grupul de

Prorectorul Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava, Aurel Burciu, a cerut ieri președintelui Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur și primarului Sucevei, Ion Lungu, ambii membri ai PD-L, să renunțe la ideea de a „face din județ unul portocaliu” și mai ales din a subordona Universitatea suceveană din punct de vedere politic. Aurel Burciu, care este candidatul PNL pentru colegiul Suceava la Senat, a tras vineri un semnal serios de alarmă în privința modului în care Flutur și Lungu gestionează proiectul intitulat „Echipa de handbal a Sucevei” și i-a acuzat pe cei doi că folosesc bugetele instituțiilor pe care le conduc după bunul plac și nu după cum au hotărât Consiliul Județean, respectiv Consiliul Local.

„Deși s-au aprobat o serie de fonduri pentru echipă, cei doi condiționează finanțarea echipei de o anumită poziționare din partea Universității din Suceava. Ideea este de a face din Universitate una complet portocalie, cum le-ar plăcea lor”, a spus Burciu. El a atras atenția și asupra altui fapt pe care-l consideră îngrijorător, acela că Ion Lungu a „adoptat” din practicile predecesorului său, primarul PSD-ist, Marian Ionescu.

„Procedează exact ca Marian Ionescu care vroia să mergem pe la ușa lui și să ne milogim pentru niște bani”, a mai spus prorectorul Aurel Burciu. El a ținut să dea asigurări că Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava nu se va suborda politic, indiferent dacă cei care o conduc fac sau nu parte din vreun partid. Tot în același context, candidatul PNL le-a remintit celor doi că s-au bucurat în 2004  de sprijinul său atunci când Ion Lungu a candidat la funcția de primar din partea PNL.

 


Intră acum și în grupul de